Free cookie consent management tool by TermsFeed Tourism Awards 2023: Οι μεγάλοι νικητές της δεκαετίας – OlymposPress.gr
Αθήνα, 30 Απριλίου 2023


Tourism Awards 2023
Οι μεγάλοι νικητές της δεκαετίας

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό.  Στη δέκατή τους διοργάνωση, τα πρώτα και μεγαλύτερα βραβεία του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σπύρο Κοκοτό, για τη συνολική του συνεισφορά στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα και στον Δρ. Δημήτρη Μπούχαλη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth και Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου της Έρευνας Τουρισμού και Φιλοξενίας, για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και τη συμβολή του στην στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού.
Αντίστοιχα, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Δρ. Στέφανος Κάλης, Καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής σε επιστημονική βάση μέσω της ίδρυσης του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία στην Κρήτη. Επίσης, ο Σπύρος Καραβούλης, Πρόεδρος του Οργανισμού Εργασιακού Αθλητισμού για την προσέλκυση σημαντικού αριθμού αθλοτουριστικών προγραμμάτων και μεγάλων αθλοτουριστικών διοργανώσεων σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες ομοσπονδίες.
Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: HotelBrain Group, Narratologies, Kalesma Mykonos, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Mideast Travel Worldwide, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Elastic Architects, bluegr Hotels & Resorts, Costa Navarino – Δήμος Πύλου – ActiveMedia Group, The Vscope και Hotel Toolbox.
Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards, θεσμός πια στην ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών της ελληνικής φιλοξενίας και του τουρισμού, απαντούν και φέτος έμμεσα αλλά εμφατικά στο ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής της ελληνικής οικονομίας. Μπράβο σε όλους τους νικητές, αλλά και όλους εκείνους που σιωπηλά ανεβάζουν την Ελλάδα και τον Έλληνα σε νέα ύψη».  
Ο Δημήτρης Παπουτσής, Founder & CEO Globeone Digital, δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας που έχει στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση των τουριστικών επιχειρήσεων, που διακρίνονται για την αριστεία και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Για εμάς στην Globe One Digital, η πρόοδος και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι ένα όραμα που ξεκίνησε πριν 25 χρόνια και μεγάλωσε μέσα από το πάθος μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το τουριστικό marketing. Σήμερα, μέσα σε μια δυναμικά μεταβαλλόμενη αγορά. έχουμε ακόμα περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα, για να οδηγήσουμε τις εξελίξεις και να χαράξουμε την πορεία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων προς ένα λαμπρό μέλλον».  
Στην βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece, καθώς και τρία χρυσά βραβεία, απονεμήθηκαν στην Dikoarch Villa, ενώ δύο χρυσά βραβεία απέσπασε το Hemitage 1310.  
Οι προσκεκλημένοι της λαμπερής τελετής απονομής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείπνο συνοδευόμενο από τέσσερεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του heteroclito. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου.
Τα Tourism Awards διοργανώνει η Boussias Events με μεγάλο χορηγό την Globe One Digital, υποστηρικτές τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Noisis και τη Nescafé και χορηγό οίνου το heteroclito.
Για τον πλήρη πίνακα των βραβευθέντων και για στιγμιότυπα της βραδιάς, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των βραβείων, www.tourismawards.gr.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.