Free cookie consent management tool by TermsFeed Nα ζήσουμε και πάλι τις ζωές μας σαν κανονικοί άνθρωποι σε μια κανονική χώρα – OlymposPress.gr
Nα ζήσουμε και πάλι τις ζωές μας σαν κανονικοί άνθρωποι σε μια κανονική χώρα

Αγαπητοί φίλοι, Για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο υπάρχει μια μόνο λύση. Να εφαρμοστεί μια ριζοσπαστική πολιτική λιγότερων φόρων, μικρότερου κράτους, καλύτερου και δικαιότερου, αποβάλλοντας την κατάρα του κομματισμού. Μια πολιτική που θα απελευθερώσει πόρους για τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έτσι ώστε να αρχίσει και πάλι να παράγει και να δημιουργεί πλούτο και πραγματικές θέσεις εργασίας. Μια πολιτική που θα μεταφέρει ταυτόχρονα τους κοινωνικούς πόρους από τις συντεχνίες και τα πελατειακά συστήματα, στα εκατομμύρια των πολιτών που έχουν περιέλθει σε απόγνωση. Η Δράση είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει την τόλμη να προτείνει αυτή την εναλλακτική πολιτική και τη μαχητικότητα να την προωθεί στην πράξη (όπως μπορείτε να διαβάσετε στις «Δράσεις της Δράσης», που επισυνάπτονται). Αν πιστεύετε κι εσείς ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να τελειώσει αυτή η ανώμαλη περίοδος και να ζήσουμε και πάλι τις ζωές μας σαν κανονικοί άνθρωποι σε μια κανονική χώρα, τότε βοηθήστε μας. Χωρίς τη βοήθειά σας η πρότασή μας δεν πρόκειται καν να ακουστεί, αφού τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στηρίζουν για δικούς τους λόγους το πελατειακό κράτος και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση εξαντλεί τις προσπάθειές της σε έναν ανέξοδο και αδιέξοδο λαϊκισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μας βοηθήσετε και τους παραθέτουμε παρακάτω. Όποιον κι αν διαλέξετε είναι καλοδεχούμενος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά, Θόδωρος Σκυλακάκης Πρόεδρος της Δράσης

Πως μπορείτε να βοηθήσετε
  • Δηλώστε εθελοντική βοήθεια: κάθε είδους βοήθεια είναι δεκτή, από τηλεφωνικές επικοινωνίες και γραμματειακή υποστήριξη μέχρι στελέχωση περιπτέρων και διανομή φυλλαδίων (210 7472530)
  • Επικοινωνήστε με τις περιφερειακές οργανώσεις της Δράσης και τα μέλη της Δράσης της περιοχής σας (210 7472530)
  • Μοιραστείτε το μήνυμά μας στα κοινωνικά δίκτυα.
  • Ενισχύστε μας οικονομικά. Έστω και €5 έχουν σημασία. Μπορείτε εύκολα να συνεισφέρετε εδώ
 
Οι Δράσεις της Δράσης
Η Δράση, το κόμμα της κοινής λογικής, της μετριοπάθειας και της υπευθυνότητας, αγωνίζεται για τις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις που θα ξανακάνουν την Ελλάδα μία κανονική χώρα. Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε αλλά με την εθελοντική προσφορά των σημαντικών ανθρώπων που πλαισιώνουν την προσπάθεια στην καθημερινότητά της, κατορθώσαμε πολλά σε λίγους μήνες: 1. Κινητοποιήσαμε τους πολίτες με δυναμικές εκστρατείες:
  • για την εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων με επίκεντρο το αίτημα για μείωση των εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών και προσαρμογής τους στις πραγματικές αξίες. Η πρωτοβουλία διαδικτυακά υποστηρίζεται από 113.000 φορολογούμενους, ενώ χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν τις σχετικές αιτήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών. Καταθέσαμε ήδη την σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και βγήκαμε με περίπτερα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο και το Άργος.

 

  • για τα προβλήματα των εκατοντάδων χιλιάδων  καταδιωκόμενων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που έχουν αποκλειστεί από την υγειονομική περίθαλψη και καλούνται να πληρώσουν ανεδαφικά υψηλές εισφορές και να αποπληρώσουν οφειλές που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν. Η εκστρατεία υποστηρίζεται διαδικτυακά από 40.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και εξελίσσεται στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων με stand και ενημερωτικό υλικό, ενώ συλλέγονται υπογραφές και για τις αντίστοιχες δικαστικές προσφυγές. Παράλληλα διοργανώθηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης των ασφαλισμένων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

 

2. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών: Συμμετέχουμε στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με εκδηλώσεις κατά της βίας, αλλά και ακτιβιστικές δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

3. Οικοδομούμε συνεργασίες: Για να βγούμε από την κρίση δεν αρκεί η σωστή πολιτική. Είναι αναγκαία και η οικοδόμηση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας στη χώρα, που θα υποκαθιστά την τυφλή αντιπαράθεση με το διάλογο, την πόλωση με τη συνεργασία και τον ατομισμό με τη συλλογικότητα. Η Δράση θεωρεί τις συνεργασίες και τη σύνθεση, την επικράτηση ενός πνεύματος ρεαλισμού, σύνεσης και καταλαγής ως καθοριστικό συστατικό της προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας. Για τον σκοπό αυτό:
  • Πραγματοποιήσαμε με πρωτοβουλία μας μία πολύ σημαντική εκδήλωση στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής για το μέλλον της Ευρώπης, με την συμμετοχή του Γκι Φερχόφσταντ (υποψήφιου για την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από πλευράς του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, του ALDE, στο οποίο ανήκει πλέον η Δράση), της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γ.Φλωρίδη, του Λ.Τσούκαλη, του Ανδ. Παπαδόπουλου, του Γ. Καμίνη, του Γ. Μπουτάρη, του Θ. Σκυλακάκη και της Αντιγόνης Λυμπεράκη.

 

  • Συνδιοργανώσαμε με άλλους φορείς και προσπάθειες του μεταρρυθμιστικού χώρου το διήμερο «Προοδευτικό Φόρουμ», στο οποίο κατατέθηκε και η πολιτική πλατφόρμα μας για την «πορφυρή συμμαχία» την συμμαχία δηλαδή όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων με στόχο την επίτευξη μιας μεγάλης εθνικής συμφωνίας για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία. Μιας συμμαχίας που θα τοποθετείται απέναντι στο διεφθαρμένο και παρηκμασμένο σύστημα  που διαμόρφωσαν και υπηρετούν κατ’ εξοχήν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, τα κόμματα του «πελατειακού τόξου» που κυριαρχούν σήμερα –μαζί και με τις παραφυάδες τους- σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

 

 

 

4. Δημοκρατικό Συνέδριο και ανανέωση των οργάνων: Το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου η Δράση πραγματοποίησε το τρίτο της τακτικό συνέδριο. Μίλησαν ο Στέφανος Μάνος για το πολιτικό αδιέξοδο και την ανάγκη ενίσχυσης της Δράσης στις εκλογές και Θόδωρος Σκυλακάκης για το όραμα της Δράσης να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα με κοινωνική ειρήνη, δημοκρατία, ασφάλεια και σεβασμό στα ανθρπώπινα δικαιωματα. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη συνέχισης  και εντατικοποίησης των προσπαθειών για συνεργασίες όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού μεταρρυθμιστικού τόξου και υιοθετήθηκε η πολιτική πλατφόρμα της «πορφυρής συμμαχίας». Το συνέδριο εξέλεξε την νέα Κεντρική Επιτροπή της Δράσης και στη συνέχεια η Κ.Ε. επανεξέλεξε Πρόεδρο τον Θόδωρο Σκυλακάκη.    
5. Η Δράση παρούσα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση:
Η Δράση επαναβεβαίωσε δύο καίριες, στρατηγικής πολιτικής σημασίας επιλογές της: Την στήριξή της στους δημάρχους της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη και της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Παράλληλα, θα στηρίξει όπου μπορεί στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας υποψηφίους περιφερειάρχες που θα υιοθετούν μία γνήσια μεταρρυθμιστική ατζέντα ή θα έχουν να επιδείξουν σημαντικό αυτοδιοικητικό έργο. Επίσης πολλά στελέχη της Δράσης θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς στους άλλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τα αυτοδιοικητικά  ψηφοδέλτια στα οποία θα είναι παρόντα τα στελέχη της Δράσης.
6. Η Δράση απέκτησε το δικό της διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό τον Liberal Web Radio. Στον Liberal κάνουν εκπομπές στελέχη της Δράσης, αλλά και ανεξάρτητοι παραγωγοί, με πολιτική, ενημερωτική, αλλά και ψυχαγωγική θεματολογία. Η εκπομπή του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη, θα είναι στον αέρα κάθε Παρασκευή στις 18.00. Μπορείτε να βλέπετε το πρόγραμμα και να ακούτε live τις εκπομπές, στον σύνδεσμο: http://www.liberalradio.gr/

Συνδεθείτε μαζί μας

 

                              facebook        youtube      twitter      linkedin     instagram

 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.