Free cookie consent management tool by TermsFeed «Όλα καλά & όλα ωραία» στη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την Πολυτονική Ορχήστρα – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – τύπου
15-07-2022

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού: «Όλα καλά & όλα ωραία» στη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την Πολυτονική Ορχήστρα

Μία εξαιρετική συναυλία – αφιερωμένη στον αξέχαστο Σταύρο Κουγιουμτζή, τον μεγάλο αυτό Έλληνα συνθέτη, τον εμπνευσμένο δημιουργό με την σπουδαία προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό και στην ελληνική μουσική – ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» του Δήμου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, στο ασφυκτικά γεμάτο, Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Την όμορφη αυτή μουσική εκδήλωση, με «όχημα» την Πολυτονική  Ορχήστρα Κατερίνης, σε τραγούδια – μελωδίες του συνθέτη, που άντεξαν στον χρόνο και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα, διοργάνωσαν χτες το βράδυ, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Το κοινό υποδέχτηκε με το θερμό του χειροκρότημα όλους τους συντελεστές της Πολυτονικής Ορχήστρας, που  έφεραν στις αποσκευές τους, ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Παράλληλα, υπό τη Μουσική Διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, σιγοτραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές της Πολυτονικής (Ζωή Ανδρικοπούλου, Σίσσυ Πολυδώρου, Δημήτρη Κατιρτζή, Κων/νο Καψάλη), τραγούδια – σταθμούς της σπουδαίας διαδρομής του Σταύρου Κουγιουμτζή: από το «όλα καλά και όλα ωραία», το «μη μου θυμώνεις μάτια μου», έως το «να τα ‘ναι το ‘21», το «γύρνα τις ώρες» κ.α.

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Νταντάμης. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυτονικής Ορχήστρας, Θανάσης Κουστιάνης.

Τέλος, με τον «κουρέα της Σεβίλλης» το κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μετάφραση Τζωρτζίνας Μακρή και διασκευή Χρήστου Σάλτα, μία παιδική παράσταση για μικρούς και….. μεγάλους, συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού.  Το έργο, θα παρουσιαστεί από τη Χορωδία Ιδρύματος Σακελλαρίδη Λιτοχώρου, αύριο Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα: 21.00, στο ανοικτό θέατρο πάρκου. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.