Free cookie consent management tool by TermsFeed «Χρυσές διακρίσεις» για τους αθλητές μας, στην Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας – 25 συνολικά μετάλλια σε στίβο, ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας –  Τύπου
19-06-2022
 
Δήμος Κατερίνης:  «Χρυσές διακρίσεις» για τους αθλητές μας, στην  Παγκόσμια Αθλητική Συνάντηση Νέων στο Klagenfurt της Αυστρίας
 
– 25 συνολικά μετάλλια σε στίβο, ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ
 
Με πρωτιές και «χρυσές διακρίσεις» στις αποσκευές της, επιστρέφει αύριο από το Klagenfurt της Αυστρίας, η αποστολή των νέων αθλητών – αθλητριών του Δήμου Κατερίνης, που εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα, στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Παγκόσμιας Αθλητικής Συνάντησης Νέων.

Ειδικότερα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ομάδες (U13, U15, U18) ποδοσφαίρου αγοριών και η Αντιγόνη Τσούγκα στο  τένις. Το χάλκινο μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία (U16) τα αγόρια στο μπάσκετ και την 4η θέση στην τελική κατάταξη, η ομάδα (U17) βόλεϊ των κοριτσιών. Επιπλέον, θετική ήταν και η παρουσία των αθλητών – αθλητριών μας στον στίβο, οι οποίοι πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, που τους έφεραν στο βάθρο (20 συνολικά μετάλλια σε ρίψεις, μήκος, αγώνες ταχύτητας και μέσης απόστασης στις κατηγορίες U18 & U16).
 
Μέσα σε ενθουσιώδες και εορταστικό κλίμα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και οι συνοδοί – εκπρόσωποι του Δήμου συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις των αθλητών μας, συναντήθηκαν με τα μέλη της αποστολής, τους συνεχάρησαν για τις αθλητικές επιδόσεις τους και την άξια εκπροσώπηση του Δήμου μας, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Παρών στις όμορφες αυτές στιγμές και ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη, πόλης του Moosburg Herbert Gaggl, τον οποίο ο κος Κουκοδήμος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της αποστολής.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης σημειώνει: «Συγχαίρω τους  αθλητές και αθλήτριες της Κατερίνης, που μας έκαναν υπερήφανους. Οι επιτυχίες τους εμπνέουν  στον καθημερινό αγώνα των νέων μας, για την κατάκτηση υψηλών στόχων. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης, σε όλους τους προπονητές και στα μέλη της ελληνικής αποστολής».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο των αγώνων, ο Δήμαρχος Κατερίνης και όλα τα μέλη της αποστολής:  ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πρασίνου Γιάννης Μπεινάς, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης  συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης Moosburg,  με αντιπροσωπείες Δήμων από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην παγκόσμια αθλητική συνάντηση, ενώ αντάλλαξαν απόψεις, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον αθλητισμό κ.α.
 
Όπως είναι γνωστό η  Παγκόσμια Μαθητιάδα είναι μία ετήσια αθλητική γιορτή, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από όλο τον κόσμο σε 12 διαφορετικά αθλήματα. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.