Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας/Τύπου
28-04-2023

“Χρυσές διακρίσεις” για τον Δήμο Κατερίνης στα TOURISM AWARDS
– Βραβεία για το project «Δήμος Κατερίνης – 4 εποχές» & για το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022»
Με δύο «χρυσά» βραβεία στις αποσκευές του επέστρεψε από τα Tourism Awards 2023, ο Δήμος Κατερίνης, σε μία λαμπερή βραδιά, που διοργανώθηκε για 10η χρονιά, στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θεσμού που αναδεικνύει τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού, ο Δήμος Κατερίνης βραβεύτηκε στην κατηγορία «πρωτοβουλίες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου» για το project «Δήμος Κατερίνης – 4 εποχές», καθώς και στην κατηγορία “SPORT EVENTS” για τη διοργάνωση «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022 – Μια γιορτή για όλους».
Το project «Δήμος Κατερίνης – 4 εποχές» συντόνισε η αντιδημαρχία Τουρισμού, ενώ την  αναβαθμισμένη διοργάνωση «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2022», το Τμήμα Επικοινωνίας/Τύπου του Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη του ΟΠΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», φορείς, εθελοντές και συλλόγους του τόπου.
Τα βραβεία παρέλαβαν η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρία Τερζίδου και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης.
«Οι διακρίσεις του Δήμου μας είναι σημαντικές για τον τόπο μας, καθώς και για τους ανθρώπους του Δήμου μας που εργάστηκαν με σχέδιο, πείσμα και όραμα για την προβολή και ανάδειξη της Κατερίνης» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
«Δεν θα κρύψω πως υποβάλλοντας την πρότασή μας σε μία ιδιαιτέρως απαιτητική κατηγορία των Tourism Awards, σκέφθηκα πως παίρνουμε ρίσκο. Το τιμητικό αποτέλεσμα όμως και η χρυσή διάκριση που αποσπάσαμε  μας απέδειξε περίτρανα πως οι ποιοτικές προσπάθειές μας αξίζουν επικοινωνίας και προσφέρουν στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του τουριστικού προορισμού μας που γίνεται δημοφιλής όλο και περισσότερο. Ο τόπος μας, η μινιατούρα της Ελλάδας, είναι προορισμός τεσσάρων εποχών και αυτό σφραγίσθηκε με την χθεσινή χρυσή διάκρισή μας» επισήμανε η κα Τερζίδου.
«Η χρυσή βράβευση της πόλης μας για το "Τρέχω για την Κατερίνη 2022" αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο θεσμός αυτός τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε, ξέφυγε από τα στενά δικά μας όρια και απογειώθηκε. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες (υπηρεσιακούς, εθελοντές) αυτής και κάθε αντίστοιχης προσπάθειας. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη» σημείωσε ο κος Νταντάμης, ο οποίος προανήγγειλε εκδήλωση –  βραδιά τιμής που θα πραγματοποιηθεί σύντομα για τους συλλόγους, φορείς, εθελοντές και χορηγούς, που συμμετείχαν  στη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα Tourism Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ, της Marketing Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Τους φορείς και τις τουριστικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν επέλεξε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικότητες του τουρισμού, ακαδημαϊκούς διεθνούς εμβέλειας, δημοσιογράφους, γνωστούς συμβούλους επιχειρήσεων κ.α.