Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
17-12-2021

Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Κατερίνης

Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων
σε ορεινές περιοχές του Δήμου Κατερίνης

Με στόχο την ανάδειξη του χειμερινού τουρισμού και την προβολή του Δήμου Κατερίνης ως ιδανικού τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα επισκέπτονται ορεινές περιοχές του Δήμου, το τριήμερο 17 – 19 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας σε ταξίδι εξοικίωσης (fam trip). Πρόκειται για μια στοχευμένη δράση τουριστικής προώθησης των Πιερίων που εντάσσεται στις προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Τουρισμού.
Οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ορεινούς οικισμούς, όπως το Ελατοχώρι, το Χιονοδρομικό Κέντρο και η Άνω Μηλιά, με σκοπό να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά των Πιερίων, να συναντηθούν με τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς και να γευτούν την τοπική γαστρονομία.
Κυρίαρχο σημείο του προγράμματος φιλοξενίας, είναι η διοργάνωση εκδήλωσης όπου θα παρουσιαστεί ο τουριστικός προορισμός του ορεινού Δήμου Κατερίνης και η στρατηγική της Αντιδημαρχίας Τουρισμού. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν B2B συναντήσεις επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου της περιοχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα διοργανωθεί στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, θα δοθεί η δυνατότητα για οινογευσιγνωσία και θα παρουσιαστούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.
ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε: «Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να βιώσουν, με ποιοτικό πρόσημο και με κάθε λεπτομέρεια, την πραγματική εμπειρία που προσφέρει ο χειμερινός τουριστικός προορισμός του Δήμου Κατερίνης.
Με γνώμονα τις συνεχείς επιδιώξεις του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας, φροντίσαμε κάθε λεπτομέρεια ώστε να παρουσιάσουμε, σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα, ένα περιεκτικό τριήμερο και μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στα Πιέρια Όρη και συγκεκριμένα στο Ελατοχώρι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο, στην Άνω Μηλιά και στην Κατερίνη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου, το Σωματείο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, το Χιονοδρομικό Κέντρο, τους επαγγελματίες του τουρισμού, τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Πιερίας και τον ΕΟΣ Κατερίνης που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να διοργανώσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Ο προορισμός της Κατερίνης, πέρα από το αξιόλογο φυσικό του κάλλος, στηρίζεται στη δημιουργικότητα και στις προσπάθειες των ανθρώπων του τόπου μας. Και εμείς, με εγρήγορση και όραμα, προσπαθούμε αδιάκοπα να ενισχύσουμε τούτη την ανθρώπινη ενέργεια και να της προσδώσουμε την αξία που της αρμόζει μέσα από την εξωστρέφεια και την πραγμάτωση στοχευμένων δράσεων», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου.
Πρόγραμμα δράσεων
Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου
Άφιξη στο Ελατοχώρι
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου
Περιήγηση στο Παλιό και Νέο Ελατοχώρι
Π. Ελατοχώρι – Βυζαντινή εκκλησία Αγίου Νικολάου
Ν. Ελατοχώρι – Λαογραφικό Μουσείο – πλατεία
Εύκολη πεζοπορία στα μαγευτικά Πιέρια στην τοποθεσία «Καταρράκτης – Σωτήρη ρέμα»
Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου : Lift και φωτογράφηση τοπίου.
16:00: Σαλέ (ισόγειο): Έναρξη εκδήλωσης παρουσίασης Δήμου Κατερίνης ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο, με έμφαση στον ορεινό τουρισμό και την τοπική γαστρονομία.
Συγκεκριμένα:
16:00  – 16:20: Καλωσόρισμα και παρουσίαση του τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού  – Μαρία Τερζίδου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Προώθησης και Προβολής Δ. Κατερίνης
16:20 – 16:40: Παρουσίαση του ορεινού Δήμου Κατερίνης (Πιέρια όρη) – Αναστασία Μποστανίτη, Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου
16:40 – 17:00: Παρουσίαση Χιονοδρομικού Κέντρου  – Κωνσταντίνος Γκλάρας, Πρόεδρος Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου
17:00 – 18:30: B2B συναντήσεις & workshops
20:30: Πλατεία Π. Ελατοχωρίου – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και παραδοσιακά κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελατοχωρίου
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
10:00 – 12:00 : Άνω Μηλιά – Πεζοπορία στο «Μονοπάτι της αγάπης» και συμμετοχή στη δράση του ΕΟΣ Κατερίνης «Αναζητώντας ξωτικά – νεράιδες και το πνεύμα των Χριστουγέννων, στο δάσος των Πιερίων».
Ξενάγηση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της Άνω Μηλιάς, το ξωκλήσι του Κοσμά του Αιτωλού και τον Πύργο των Λαζαίων.
Επίσκεψη στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης
Αναχώρηση