Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
14-02-2023

Δήμος Κατερίνης: Υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση οδικών υποδομών αγροτικής οδοποιίας
– Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Βελτίωση Οδικών Υποδομών Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Κατερίνης (Αντικατάσταση Υφιστάμενων και Κατασκευή Νέων Μικρών Τεχνικών)», υπεγράφη σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας, Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Ειδικότερα, το έργο εκτιμώμενης αξίας 248.000 ευρώ με Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται από  το Πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Ποιότητας ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία».
Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται
Το έργο αφορά στην εξασφάλιση της κυκλοφορίας των αγροτικών οδών που εξυπηρετούν γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στη Δημοτική Ενότητα Ελαφίνας (Μοσχοπόταμο, Λαγόραχη, Π.Κεραμίδι), με σκοπό την ευκολότερη και ταχύτερη προσβασιμότητα, σε όλη την διάρκεια του έτους. Επιπλέον,  τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων με την επίτευξη της πρόσβασης των γεωργικών μηχανημάτων, την απρόσκοπτη διακίνηση των παραγόμενων προϊόντων, για τη μείωση του κόστους μεταφοράς και την ευκολότερη –  ταχύτερη διακίνησή τους.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθεί η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (ιρλανδικών διαβάσεων) σε αγροτικές οδούς των παραπάνω περιοχών του Δήμου Κατερίνης, καθώς και ένα δίδυμο κιβωτιοειδές τεχνικό, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου σε αγροτική οδό, του αγροκτήματος της Κοινότητας Λαγόραχης.
Αναβάθμιση αγροτικού οδικού δικτύου
«Αναβαθμίζουμε το αγροτικό οδικό δίκτυο. Αλλάζουμε την καθημερινότητα στις τοπικές μας κοινότητες. Διευκολύνουμε την πρόσβαση των κατοίκων στις γεωργικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και συνεχίζουμε» τόνισε σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Συμεωνίδης.