Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-12-2022

Δήμος Κατερίνης: Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου
– 1.105.088 ευρώ από το «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής & των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Η σύμβαση για την «Προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  σκηνής θεάτρου» [Υποέργο 1 του έργου «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ], υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας, Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Όπως είναι γνωστό, το έργο με τίτλο: «Εξοπλισμός για τη λειτουργία Θεάτρου και χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης» στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» – («Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021»), εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Η χρηματοδότηση ύψους 1.105.088 ευρώ πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ειδικότερα, η προμήθεια αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων για την προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των 6 ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη λειτουργία του Θεάτρου και χώρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει ένα (1) κύριο υποέργο και δύο (2) συνοδά. Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε δεκαοκτώ  (18) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της.
«Παράλληλα με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του οικοδομικού τμήματος του έργου πετύχαμε με συντονισμένες ενέργειες τη χρηματοδότηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού λειτουργίας που δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση, κατά την πράξη ένταξης του έργου. Ο κίνδυνος να έχουμε κτίριο και όχι θέατρο – χώρο πολιτισμού δεν υφίσταται πλέον. Το έργο φθάνει στην τελική ευθεία και σύντομα θα αποδοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου και σε όλους τους δημότες» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.
Η συμπληρωματική σύμβαση που εξασφαλίζει την αδειοδότηση των χρήσεων
Υπενθυμίζεται, ότι, παράλληλα όλες οι απαιτούμενες κτιριακές υποδομές για την αδειοδότηση των  χρήσεών του: Θεάτρου, Μουσικών εκδηλώσεων, Χορωδιών, Λυρικής σκηνής, Χορού, Εκδηλώσεων λόγου και Συνεδρίων, υλοποιούνται μέσω της συμπληρωματικής σύμβασης των εργασιών, ύψους 1.786.289,63 (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους. Χωρίς αυτή την σύμβαση δεν θα μπορούσε το κτίριο να αδειοδοτηθεί για τη χρήση για την οποία προβλέπεται και θα  αφορούσε ουσιαστικά μια συνηθισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και όχι ένα έργο σύμφωνο με τον τίτλο του: «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης».