Στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»
 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ-Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
  Στο εμβληματικό κτίριο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (πρώην Τσαλοπούλειο) φιλοξενήθηκε το τελευταίο τρίμηνο η έκθεση «Πενήντα Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» που οργάνωσε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, με αφορμή την επετειακή χρονιά των πέντε δεκαετιών διαδρομής του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.
   Η έκθεση περιελάμβανε ενδυμασίες θεατρικών δρώμενων, φωτογραφικό υλικό, εικόνες του χθες, πολύτιμα αντικείμενα συνυφασμένα με τις παραστάσεις όλων των μορφών της τέχνης, καθώς και κινηματογραφικά αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα.
  Η … αποκαθήλωση της πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου του 2021, παραδίδοντας την σκυτάλη σε μια νέα έκθεση ενός άλλου κορυφαίου συλλόγου της Κατερίνης και της Πιερίας γενικότερα. Του Πιερικού, ο οποίος φέτος εορτάζει τα εξήντα χρόνια από την ίδρυσή του.
  Στις αίθουσες του Κέντρου Τεχνών, οι συνδιοργανωτές Δήμος Κατερίνης και Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) θα εκθέσουν την αγωνιστική και όχι μόνο διαδρομή από την πολυκύμαντη πορεία της ομάδας που εκπροσώπησε ποδοσφαιρικά τον τόπο μας. Φωτογραφίες με τις ενδεκάδες και φάσεις αγώνων του Πιερικού, δημοσιεύματα εφημερίδων, τρόπαια, στολές ποδοσφαιριστών, που όλα αυτά μαζί με κινηματογραφικές εικόνες θα διανθίσουν το περίγραμμα της έκθεσης «Οι έξι δεκαετίες των αετών του Ολύμπου» που αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2021».
  Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευμένος από τον εκπαιδευτικό και ιστορικό τέχνης, Νικόλαο Γραίκο, που επιμελήθηκε την φεστιβαλική έκθεση, τη γραμματέα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ροδή Ναβροζίδου και τον συνεργάτη της επιτροπής επικοινωνίας του Οργανισμού, γραφίστα- επαγγελματία τεχνών ήχου-εικόνας, Δημήτρη Γατσιό-Πεσερίδη, με την ολοκλήρωση της απόσυρσης του εκθεσιακού υλικού, υποδέχθηκαν τους νέους ένοικους του Κέντρου Τεχνών.
  Συναντήθηκαν με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τα δρώμενα τιμής στον Πιερικό, το μέλος του Ο.Π.Π.Α.Π.  εκπαιδευτικό-υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μυράντα Παππά και το μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας για την καταγραφή της ιστορίας του Πιερικού και της δημιουργίας του Αθλητικού Μουσείου, Δημήτριο Αδαμόπουλο.
  Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα διαδικαστικά των εκθέσεων, αλλά και τους τρόπους και τις ενέργειες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και παρότρυνση των συμπολιτών μας ώστε να επισκέπτονται τις εκθεσιακές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα όταν το θεματολόγιο αγγίζει διαχρονικά την πολιτισμική, ιστορική και αθλητική ταυτότητα της Πιερίας.  

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης