ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

  Με το νέο προεδρικό διάταγμα, αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και να δημιουργηθεί ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των δραματικών σχολών της χώρας, εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου! Ενώ αντιθέτως τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, εξισώνονται με εκείνα των δημοσίων πανεπιστημίων!
  Είναι παράλογο να  σπουδάζεις για τρία χρόνια σε δραματική σχολή και οι σπουδές σου αυτές να μη λαμβάνονται καν υπόψη. Τα πτυχία των δραματικών σχολών, να θεωρούνται ισότιμα με το απολυτήριο του λυκείου, με το οποίο εισήχθης στη σχολή !  
  Οι αντιδράσεις των ηθοποιών της χώρας μας, του τόπου που γεννήθηκε το θέατρο, είναι λογικές και δίκαιες. Τις αντιδράσεις και τον αγώνα που ξεκίνησαν οι ηθοποιοί,  συμμερίζεται όλος ο καλλιτεχνικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας.
  Το Φεστιβάλ Ολύμπου, που δημιουργήθηκε για να προβάλει και να υπηρετεί το θέατρο, το φεστιβάλ που φιλοξενεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου, δεκάδες θεατρικές παραστάσεις κάθε χρόνο, στηρίζει και συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των ηθοποιών.
  Γιατί, έτσι απλά: Ηθοποιός σημαίνει ΦΩΣ !!!
                                                                          ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο. 

  
Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης