ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ
  Αποδεχόμενη τις σχετικές προσκλήσεις, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, τίμησε με την παρουσία της το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που πραγματοποίησαν με αφορμή τη νέα χρονιά συλλογικοί και κοινωνικοί φορείς, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023.
  Την πρώτη ημέρα του Σαββατοκύριακου, η κ. Μίχου παρέστη στη Νέα Τραπεζούντα Κατερίνης, όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του  τοπικού Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Με την ευκαιρία  της κοπής της βασιλόπιτας, πέρα των ευχών συνομίλησε με τον πρόεδρο Βασίλη Παραδεισόπουλο, αλλά και με μέλη και φίλους του προσφυγικού σωματείου τόσο για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του νέου έτους, όσο και για λειτουργικά θέματα του συλλόγου αλλά και γενικότερα  ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν το δημοτικό διαμερίσμα των δραστήριων κατοίκων με καταγωγή από την περιοχή του Όφεως Πόντου.
  Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, τρείς προσφυγικοί σύλλογοι τήρησαν το έθιμο της βασιλόπιτας, το οποίο κατά την Ορθοδοξία προσφωνείτε ως η κοπή της Βασιλειόπιτας.
Στον Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης η κ. Μίχου αφού άκουσε τα κάλαντα από το χορωδιακό σύνολο, ευχήθηκε στον πρόεδρο, Μιχάλη Χατζεϊπίδη, τα διοικητικά μέλη και τους παρευρισκόμενους «καλή και παραγωγική χρονιά».
  Στην έδρα του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας τα κάλαντα και τα ακούσματα από την Μικτά Ασία διάνθησαν ευχάριστα την εορτή, η οποία ολοκληρώθηκε με αναφορά στα ήθη-έθιμα της καθ΄ ημάς Ανατολής από την Ράνια Αναστασιάδου. Εύλογα ο πρόεδρος, Αναστάσιος Μπογιατζής, η διοικητική οικογένεια και οι φίλοι αποδέχθηκαν τις γιορτάσιμες και συγχαρητήριες ευχές της πρώην Βουλευτή Πιερίας.
  «Το Ποντιακό θέατρο εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές των Ελληνικών δρώμενων και της Ελληνικής ιστορίας, ως γέφυρα ανάμεσα στο αρχαίο και νεοελληνικό θέατρο. Συγχαρητήρια που αποτελείται τους συνεχιστές του». Με αυτά τα λόγια συνεχάρη και ευχήθηκε υγιεινή και καρποφόρα χρονιά στην πρόεδρο της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας, Αρτέμιδα Βαρυτιμίδου, τους συντελεστές της θεατρικής δράσης αλλά και τους παρευρισκόμενους στην κοπή της βασιλόπιτας.  
  Γυναικεία υπόθεση η βασιλειόπιτα του παραρτήματος Κατερίνης της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Ολυμπιάδες». Η εκδήλωσή τους στην οινοθήκη «Περιήλιον»  με την οικοδέσποινα την πρόεδρο Φωτεινή Φλογέρα και τα μέλη  να υποδέχονται την κ. Μίχου, να ανταλλάσσουν ευχές και να συζητούν για τις δράσεις του νέου έτους στα θέματα γυναικών και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
 Ανάλογο το κλίμα υποδοχής και στην κοπή του Συλλόγου Τρίτεκνων Πιερίας «Όλυμπος», όπου η κ. Μίχου στην συνάντηση με την πρόεδρο Ζωή Κοΐδου, τα διοικητικά στελέχη και τους φίλους, τόνισε: «Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα. Το δημογραφικό αποτελεί βασικό ζητούμενο στην εξέλιξη της Ελληνικής οικογένειας. Το δε κόστος ζωής αναστέλλει την τεκνοποίηση πολλών ζευγαριών. Το ζήτημα αυτό στον πολιτικό μου χώρο που εκφράζω είναι καθοριστικής σημασίας και είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε.»
  Τέλος ο Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης θέσπισε και φέτος στο οικογενειακό κέντρο «Ελιά» την πρωτοχρονιάτικη εορτή των ΚΑΠΗ της πόλης, ενός πρωτοπόρου θεσμού, που όπως τόνισε η κ. Μίχου: «ιδρύθηκε το 1984 από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίζει ως αξιόλογη δομή να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες και φροντίδα στην τρίτη ηλικία».

Γεγονός που επικροτήθηκε ευμενώς στο πρόσωπο της πρώην Βουλευτή Πιερίας, με τους απόμαχους της εργασίας να της εκφράζουν από βάθους καρδιάς τις ειλικρινείς τους ευχές για υγεία και επιτυχή πολιτική πορεία.
  Τόσο στον πρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. Ιωάννη Νταντάμη και τα μέλη του οργανισμού, όσο και στους αντίστοιχους των προαναφερόμενων συλλογικών φορέων, η κ. Μίχου δήλωσε επιπρόσθετα ότι όπως στο παρελθόν έτσι και από εδώ και πέρα θα είναι δίπλα, αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία τους.
 Με το απλό και από καρδιάς αφήγημα της Μαρίας μας που επισημαίνει: «Είμαι πάντα σταθερά και με συνέπεια δίπλα σας»
  Επίσης στο πεδίο των πολιτικών επαφών, η κ. Μίχου στην επίσκεψη της στο δημοτικό διαμέρισμα του Αιγινίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού συναντήθηκε με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αναλύοντας και απαντώντας στις ανησυχίες των πολιτών αλλά και γνωστοποιώντας τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος στα τρέχοντα καθημερινά θέματα που άπτονται των αναγκών της Ελληνικής κοινωνίας, στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ανάπτυξης της βόρειας Πιερίας, με έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και αφορά τον τομέα της άρδευσης και όχι μόνον.