Free cookie consent management tool by TermsFeed Το Παρεκκλήσιο στο Νοσοκομείο αποκούμπι παρηγοριάς – OlymposPress.gr

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας
Το Παρεκκλήσιο στο Νοσοκομείο αποκούμπι παρηγοριάς
  Τις τελευταίες ημέρες τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Παρεκκλήσιο αφιερωμένο προς τιμή των Αγίων Νεκταρίου και Λουκά του Ιατρού. Ένα χρόνιο αίτημα υποβληθέν από τους υγειονομικούς και τους κατά καιρούς ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες του Ιδρύματος, προς κάθε κατεύθυνση.  
  Έστω αργοπορημένα, ο Ναΐσκος αποτελεί πλέον λειτουργικό μέρος του Νοσοκομείου και θα εξυπηρετεί ασφαλώς τις λατρευτικές ανάγκες όσων επιθυμούν να προσευχηθούν και να παρακολουθήσουν τις ιεροπραξίες, τα χαριτόβρυτα μυστήρια και τις κάθε είδους θρησκευτικές τελετές.  
  Για την τοποθέτηση του λατρευτικού χώρου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αρκετά προβλήματα και εμπόδια μέχρι την υλοποίησή του.
  Η δυναμική όμως συμβολή και μεσολάβηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους,  Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου καθόρισε την τελική θετική  έκβαση του εγχειρήματος, που είχε την συμπαράσταση  και  υποστήριξη του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χατζηγεωργίου.
  Μια ακόμα πρωτοπόρα παρέμβαση του Μητροπολίτη μας, αξιέπαινη και επαινετή. Γιατί απλά στο χώρο που υπάρχει πόνος και αγωνία, εκεί όπου χρειάζεται ο άνθρωπος ελπίδα και παρηγοριά, οι ανάγκες για προσευχή, παράκληση στην επουράνια βοήθεια καθίστανται απαιτητές.
  Αναμφίβολα το Νοσοκομείο είναι ένας χώρος ευαίσθητος. Χώρος δοκιμασίας και πόνου. Αλλά και δικαίωμα των ανθρώπων να προσφεύγουν στην πίστη.
  Σεβασμιώτατε, Πατέρα και Δέσποτα. Η πρωτοβουλία Σας για την τοποθέτηση του Παρεκκλησίου προς τιμή των Αγίων Νεκταρίου και Λουκά του Ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, αποτελεί ένα ακόμα πρόσημο στο ποιμαντικό και κοινωνικό Σας έργο.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.