Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
17-05-2023

Δήμος Κατερίνης – Αστική Σχολή: Το Διαδραστικό Μουσείο “Οι 12 Θεοί του Ολύμπου σε Επαυξημένη Πραγματικότητα” άνοιξε τις πύλες του

Το Διαδραστικό Μουσείο “Οι 12 Θεοί του Ολύμπου σε Επαυξημένη Πραγματικότητα” άνοιξε χτες το απόγευμα και επίσημα τις πύλες του,  στην κατάμεστη Αστική Σχολή. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, εξερευνώντας τον «κόσμο των αρχαίων Ελλήνων Θεών», μέσα από την επαυξημένη πραγματικότητα.
Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Νταντάμης. Την ταυτότητα του Διαδραστικού Μουσείου, παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Pi tech, Πέτρος Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θανάσης Μπίντας, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, ενώ παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου,  Φάνης Τερζοπουλος,  η αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Μυράντα Παππά κ.α.
Το Διαδραστικό Μουσείο ενισχύει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών και ατόμων όλων των ηλικιών.  Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ελκυστικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, αναπτύσσει μια εφαρμογή για smart phones και tablets, προσφέροντας τη δυνατότητα στον χρήστη να αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση της μυθολογίας.
Ήδη από την προσεχή Τρίτη και έως τις 09/06 σχολεία όλων των βαθμίδων προγραμματίζουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αστική Σχολή.