Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
04-10-2021

Τουριστική προβολή του Δήμου Κατερίνης στο Βουκουρέστι

Συνεχίζοντας εντατικά τις δράσεις εξωστρέφειας, ο Δήμος Κατερίνης συνόδευσε και υποστήριξε  την αποστολή Destinations' Diplomacy επί ρουμανικού εδάφους, την οποία διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία η Wise Ram, εταίρος του δήμου στον στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Κατερίνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στην αποστολή συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου και ο αναπληρωτής Δημάρχου, Γιώργος Νταντάμης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Athenee Palace Hilton του Βουκουρεστίου, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, με στόχο την παρουσίαση των προορισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας και τη διενέργεια B2B συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων επιχειρηματιών του Τουρισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αναπληρωτής πρέσβη της Ελλάδος στην Ρουμανία, Δ. Καρακωσταντής, ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, Γ. Σταφυλάκης, και ο εκπρόσωπος του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου, Γ. Αλφιέρης.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, Μ. ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε τα εξής: «Στην αποδρομή ενός ακόμη δύσκολου καλοκαιριού για τους ανθρώπους του επιχειρείν στον τουρισμό, λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στην υφήλιο, εμείς επιμένουμε στην εξωστρέφεια με κινήσεις στρατηγικής ανάδειξης του τόπου μας στο εξωτερικό. Μαζί με τους συμβούλους εταίρους μας, βρεθήκαμε στο Βουκουρέστι και σε μικρό χρονικό διάστημα συνεχίζουμε με το Βερολίνο της Γερμανίας.

Στο Βουκουρέστι και σε μία εξαιρετική διοργάνωση που έφερε κοντά Έλληνες και Ρουμάνους επιχειρηματίες του τουρισμού, διανείμαμε όλο το ψηφιακό υλικό που δημιούργησε η Αντιδημαρχία Τουρισμού τους τελευταίους μήνες με την προσδοκία, η εικόνα, φωτογραφιών και video, να διαμηνύσει σε όλους τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες που προσφέρει η Κατερίνη και η Πιερία ως τουριστικός προορισμός.

Η Πιερία μας αναδείχθηκε με την παρουσίαση του Ν. Λαλούμη, Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, αλλά και με τη διανομή στους επιχειρηματίες έντυπου υλικού που μας παρείχε η Ιερά Μητρόπολης Κατερίνης Κίτρους και Πλαταμώνος, σχετικού με τον προσκυνηματικό Τουρισμό στην Πιερία.

Μαζί με τον αναπληρωτή Δημάρχου, Γιώργο Νταντάμη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Δίου Ολύμπου, Γιώργο Καραλή, επιχειρήσαμε την βέλτιστη εκπροσώπηση του προορισμού μας εν τω συνόλω, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως η Πιερία είναι το σύνολο των ανθρώπων της δίχως σύνορα.

Η Ρουμανία αποτελεί τόπο προέλευσης πολλών επισκεπτών στην περιοχή μας. Στην βάση αυτή εδραιώνεται κάθε ανάγκη εντατικότερης καλλιέργειας των επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών με την υποστήριξή μας και σύμφωνα με την ευρύτερη και σαφή στόχευση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου.

Η άκρως επιτυχημένη και στοχευμένη δράση της Wise Ram, με σκοπό την παρουσίαση των προορισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, απέδειξε ελπιδοφόρα μηνύματα προς την επιθυμητή για όλους μας κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής».