Free cookie consent management tool by TermsFeed τιμητική τελετή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τη Γενοκτονία των Ποντίων – OlymposPress.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Αιγίνιο 20-5-2022
         ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
           

                                       
Τελετή για την Γενοκτονία των Ποντίων
Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μακρύγιαλο και με τη συμμετοχή των Ποντιακών σωματείων του δήμου, στις 18-5-2022, παραμονή της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Μανώλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Πάσχου, Πουρτσίδης,  Ζαφείρης και Προβατίδης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αβραμίδου (που είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης),  ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Καθάριος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καταχά κ. Ακριτίδης  και αρκετοί δημότες.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, την οποία έχουμε υποχρέωση να διδάσκουμε και στα παιδιά μας. Επίσης, ότι πρέπει να συνεχισθεί η προσπάθεια για τα διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους.
Η τελετή (που έγινε υπό βροχόπτωση και γι’ αυτό δε πραγματοποιήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα δρώμενα) ολοκληρώθηκε με άσματα της Χορωδίας Μακρυγιάλου και τραγούδια του Πόντου.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.