Free cookie consent management tool by TermsFeed Τη Δευτέρα 18-9-2023 το ξεκίνημα – Με Ισπανούς η πρεμιέρα των 11ων «Ολύμπιων εν Δίω» – OlymposPress.gr
Τη Δευτέρα 18-9-2023 το ξεκίνημα
Με Ισπανούς η πρεμιέρα των 11ων «Ολύμπιων εν Δίω»
  Με την θεατρική ομάδα των Ισπανών μαθητών-ηθοποιών ξεκινούν οι παραστάσεις της 11ης  Διεθνούς  Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» που διοργανώνει ο ομώνυμος θεσμός.  
  Φέτος λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τον εκ των πραγμάτων  περιορισμό των μετακινήσεων. οι παραστάσεις των Ελληνικών σχολείων θα πραγματοποιηθούν την προσεχή άνοιξη. Θα παρουσιαστούν μόνο οι εκδηλώσεις από τις χώρες, εκτός της Ισπανίας, από Ιράν, Κύπρο και Βουλγαρία.
 Το πρωί της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 9:00, στο αρχαίο θέατρο Δίου ανοίγει η αυλαία με την παρουσίαση από την σχολική θεατρική ομάδα των μαθητών-ηθοποιών του συνόλου  IES RAMON ARCAS MECA  HELIDONI THEATRO, από την πόλη Λόρκα της Ισπανίας. Ενός σχολείου στο οποίο διδάσκονται ως ξένη γλώσσα τα Ελληνικά.
  Ανεβάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Οδυσσεύς Ακανθοπλήξ»,  ένα χαμένο έργο του Αθηναίου δραματουργού. Από το έργο  σώζονται αρκετά θραύσματα. Η πλοκή έλεγε τον θάνατο του Οδυσσέα, που σκοτώθηκε κατά λάθος από τον γιο του.
  Την παράσταση θα παρακολουθήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, από το Δημοτικό Σχολείο Δίου και από την αντιπροσωπεία των εξήντα μαθητριών-μαθητών από την Πολωνία που βρίσκονται στην Κατερίνη με το πρόγραμμα Erasmus.
Οι συντελεστές

  Όνομα- Ηλικία
1 Andrea Guerrero Terrones 17
2 Vega Romera Rodríguez 16
3 Érika Esteban Reverte 16
4 Blanca López Martínez 17
5 Ana Benito García 16
6 Carla Martínez González 17
7 Victoria Cantos García 16
8 Daniel Sydorchuk Koreev 16
9 Carmen Soler López 17
10 Lidia Mula Molina 15
11 Ana Mª Galindo Manchón 17
12 Antonio J. Alcázar Cuadrado 16
13 Clara Ruiz Salas 16
14 Rodrigo Román Pelegrín 16
15 Patricia Giménez Manchón 16
16 Paula Marín Sirvent 21
17 Isabel Hernández Montalbán 23
KΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
1 Jaime Fº Hernández García Διευθυντής
2 Adalberto Cifuentes Egea Διευθυντής
3 Rosendo Sánchez Manchón Atrezzo
4 Enrique González López Καθηγητής

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.