Free cookie consent management tool by TermsFeed Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιόρτασαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
02-04-2024

Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιόρτασαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κατερίνης

Με κεντρικούς ήρωες τα βρέφη και νήπια των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Κατερίνης, τιμήθηκε από την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, η παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου.
Με δράσεις που έλαβαν χώρα εντός και εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών, το καταρτισμένο προσωπικό και επαγγελματίες στο χώρο του βιβλίου, μύησαν τα βρέφη και νήπια στη φιλαναγνωσία, στην έννοια του δανεισμού βιβλίων και στην αφήγηση του παιδικού βιβλίου.
Οι δράσεις περιελάμβαναν επiσκέψεις σε βιβλιοπωλείο, στη δημοτική βιβλιοθήκη και ανάγνωση παιδικού παραμυθιού εντός βρεφονηπιακού σταθμού.
Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης σε δήλωσή του ανέφερε: «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ανήμερα των γενεθλίων του σπουδαίου παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα παραμύθια του οποίου μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ο Δήμος Κατερίνης έθεσε έναν στόχο ακόμα. Να εμφυσήσει στις συνειδήσεις των βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούμε στους βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, την αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Σε μια εποχή που αφήνει πίσω της τη μυρωδιά του χαρτιού, τον ήχο της αλλαγής σελίδας και την τοποθέτηση του σελιδοδείκτη, θεωρούμε χρέος μας την εκπαίδευση των αυριανών εφήβων και ενηλίκων στην φιλαναγνωσία και την αγάπη για το βιβλίο. Και αν κρίνουμε από τα σημερινά χαμόγελα και τη χαρά των παιδιών μας, καταφέραμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία. Συγχαρητήρια στο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών μας που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Και φυσικά που σήμερα, έγιναν και πάλι παιδιά μαζί με τους μικρούς μας ήρωες.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το προσωπικό της δημοτικής βιβλιοθήκης Κατερίνης, το προσωπικό του τοπικού βιβλιοπωλείου που μας δέχτηκε με χαρά και τον συγγραφέα κ. Θάνο Κόσυβα για την ανάγνωση  του παιδικού βιβλίου».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.