Free cookie consent management tool by TermsFeed Τα παιδιά μαθαίνουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
03-04-2024

Τα παιδιά μαθαίνουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 –  Δράση στο 17ο Δημοτικό Σχολείο από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Παιδείας του  Δ. Κατερίνης
–          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού
 
 
Πληροφορίες και γνώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφερε στους μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, εκπαιδευτική δράση, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Παιδείας/Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου. Η δράση υλοποιήθηκε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού, η οποία – κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ – έχει καθιερωθεί την 6η Απριλίου.
 
Συγκεκριμένα, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, οι μαθητές μέσω οπτικοακουστικού υλικού ενημερώθηκαν για  την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την γέννησή τους έως και σήμερα. Παράλληλα, απασχολήθηκαν δημιουργικά σε δράσεις κουίζ με επίκεντρο την εθνική ολυμπιακή ακαδημία, puzzle και ζωγραφική με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στις 26/07, στο Παρίσι.
 
Ο Διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Τσακιρίδης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Παιδείας, Γιώργο Κοκαβίδη και το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης για την πρωτοβουλία υλοποίησης της εκπαιδευτικής αθλητικής δράσης. «O αθλητισμός αποτελεί μέσο καταπολέμησης κάθε μορφής διακρίσεων. Ως μοναδική παγκόσμια γλώσσα προσέγγισης και συνεννόησης των λαών, συμβάλλει καθοριστικά στην καλλιέργεια της αξίας του σεβασμού της διαφορετικότητας και της συμμετοχής. Είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε στην καρδιά των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών του Δήμου μας, τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους» τόνισε ο  Αντιδήμαρχος, Γιώργος Κοκαβίδης, ο οποίος δώρισε στον κο Τσακιρίδη, αναμνηστικό με το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.