ΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ
ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  Η ανάδειξη της συλλογικής πολιτιστικής δράσης και έκφρασης των αντίστοιχων οργανισμών από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και των Ελλήνων της Διασποράς, αποτελεί το ζητούμενο της πρώτης συνάντησης εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στην έδρα της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, στην Θεσσαλονίκη.
  Το αφήγημα της συνάντησης αποσκοπεί στη δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, με κατευθυντήρια αναφορά την ανάδειξη και ανταλλαγή των πνευματικών δράσεων του παγκόσμιου Ελληνισμού. Μέσω συνεργασιών το πολιτισμικό προϊόν θα είναι ακόμα περισσότερο ευρέως γνωστό και προσβάσιμο σε κάθε γωνιά ολόκληρης της γης.
  Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα διάθεσης για άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος, συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων από τον Ελλαδικό κορμό και την Κυπριακή αντιπροσωπεία. Από την Πιερία παρέστησαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Νεανικής Δράσης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ», Αθανάσιος Μπίντας και η συντονίστρια εκδηλώσεων, Μυράντα Παππά, οι οποίοι ανέπτυξαν τη δυναμική της Νεανικής Δράσης που εκπροσωπούν και την πληθώρα των ξεχωριστών και ιστορικών τόπων της Πιερικής γης.
  Χαρακτηριστικά τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» θα αποτελούν πλέον έναν από τους βασικούς ιδρυτικούς πυρήνες της κίνησης. Τόσο ο κ. Μπίντας, όσο και η κ. Παππά σε δήλωσής τους εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» στην πρωτοβουλία, αλλά και την ικανοποίηση τους ότι εκπροσωπούν την Πιερία σε ένα τέτοιο θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας.
  Στη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης απηύθυνε χαιρετισμό ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Γεώργιος, δηλώντας την πλήρη υποστήριξή του στην καθόλα αξιόλογη προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης