Free cookie consent management tool by TermsFeed Τα “Αικατερίνεια” στο Σχολείο: «Άστραψε ξάφνου φως». Θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
11-09-2021

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Τα “Αικατερίνεια” στο Σχολείο

«Άστραψε ξάφνου φως». Θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

– Από το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύ-μπου

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας: «Τα “Αικατερίνεια” στο Σχολείο» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των φετινών «Αικατερινείων 2021» με τη θεατρική παράσταση «Άστραψε ξάφνου φως» από το «Ερ-γαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, τη Δευτέρα 15 Νο-εμβρίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κα-τερίνης. Πρόκειται για θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Άστραψε ξάφ-νου φως» αφιερωμένη στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του '21 (1821-2021).

Το θεατρικό κείμενο αποτελεί πρωτότυπη δραματουργική σύνθεση που βασίζεται σε τρεις κειμενικές πηγές: στα ποιητικά σπαράγματα των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» και άλλων ποιημάτων του Διο-νυσίου Σολωμού, σε αποσπάσματα ποιημάτων διαφόρων νεοελλήνων λογοτεχνών και σε βιωματικές αφηγήσεις που συνέθεσαν τα μέλη του Ε.Π.Δ. Η θεατρική παράσταση συνοδεύεται και από δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προετοιμασίας των μαθητριών/τών που θα την παρακολουθήσουν.

Λόγω της πανδημίας ο αριθμός των μαθητριών/τών που μπορούν να παρακολουθήσουν την παρά-σταση θα είναι περιορισμένος. Τα σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης και το ΓΕΛ Κ. Μηλιάς. Η δράση γίνεται σε συ-νεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και τις Σ.Ε.Ε. κ. Βαΐα Αγγέλη και κ. Αλεξάνδρα Ανα-στασιάδου που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων.    

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.