Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-05-2023

Σύμφωνο  συνεργασίας συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Κατερίνης & Κάρλοβο Βουλγαρίας
 
Το καθοριστικό βήμα αμοιβαίας συνεργασίας σε μία σειρά από καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το εμπόριο κ.α. έκαναν οι Δήμοι Κατερίνης και Κάρλοβο (περιφέρειας Plovdin, Δημοκρατία της Βουλγαρίας).
Ο λόγος για το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψαν στο Δημαρχείο του Κάρλοβο, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Κάρλοβο, Emil Kabaivanov. Οι υπογραφές έπεσαν στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης αποστολής του Δήμου Κατερίνης, στην οποία συμμετείχαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Συμεωνίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Γεώργιος Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αστέριος Μπουσνάκης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ, Σταύρος Χριστοφορίδης.
«Μοιραζόμαστε  το κοινό όραμα για το πώς οι σύγχρονες πόλεις πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον. Χαίρομαι που υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία, καθώς ο Δήμος Κατερίνης επιδιώκει τη συνεργασία με  Δήμους της Ευρώπης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Δήμο της γειτονικής φίλης χώρας, στην οποία δραστηριοποιούνται Έλληνες επιχειρηματίες και επιλέγουν για τις σπουδές τους πολλοί νέοι και νέες μας. Η σύναψη του συμφώνου συνεργασίας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, που θα ωφελήσει τους πολίτες και των γειτονικών δύο χωρών με τη σπουδαία – συν τοις άλλοις -θρησκευτική παράδοση» τόνισε σε δήλωσή του, ο κος Κουκοδήμος.  
 Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κάρλοβο, Emil Kabaivanov ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης για την άριστη επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.  «Προσβλέπουμε στη στενότερη συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, για την ενδυνάμωση των δεσμών μας, προς όφελος των πολιτών. Στόχος να  συμβάλουμε και στη συνέχεια,  στην ανάπτυξη και επέκταση αυτής της συνεργασίας σε οικονομικό, ενημερωτικό και κοινωνικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά, ο κος Kabaivanov.
Για τον συντονισμό της συνεργασίας και την παρακολούθηση εκτέλεσης αυτού του Συμφώνου, καθώς και για την ανταλλαγή ιδεών σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος, οι δύο Δήμοι προγραμματίζουν να οργανώσουν συναντήσεις εργασίας, διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις και να συντονίσουν προγράμματα. Στο πλαίσιο, αυτό, αναμένεται να δημιουργήσουν συμβούλια, επιτροπές, ομάδες εργασίας αναθέτοντάς τους συγκεκριμένα αντικείμενα που σχετίζονται με τους τομείς συνεργασίας που εμπεριέχονται στο  εν λόγω Σύμφωνο.
Στη διάρκεια παραμονής της αποστολής του Δήμου Κατερίνης στο Κάρλοβο, έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων, παραγωγικών τάξεων και συλλόγων.  Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κατερίνης και τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο του φημισμένου Φεστιβάλ των Ρόδων, που πραγματοποιείται στην περιοχή, συναντήθηκαν με εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, της υπογραφής του μνημονίου προηγήθηκαν μία σειρά από προπαρασκευαστικές συναντήσεις των δύο πλευρών και στην Κατερίνη, παρουσία και του Γενικού Πρόξενου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Anton Markov.