Free cookie consent management tool by TermsFeed Σύλλογος Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης: Ημερολόγιο 2019 – OlymposPress.gr
Το «θεϊκό», μαγευτικό και ιστορικό Λιτόχωρο ως πηγή έμπνευσης μέσα από πίνακες των Ιθακήσιου, Πειστικού, Κυπαρισσά, Γκέκα, Σακελλαρίου, Ζιάκα, Αδαμόπουλου, Μηλιώνη, Καρτσιώτη, Πίτσιου, Καραηλιά, Γιανναρά, Βεκράκου, Γαβρή, Ιωαννίδη, Ασλανίδου κ.α.
Κυκλοφόρησε το «Ημερολόγιο 2019» του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, με κεντρικό του θέμα το «Λιτόχωρο, ως πηγή έμπνευσης» μέσα από πίνακες εικαστικών καλλιτεχνών εντός και εκτός Λιτοχώρου.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά καλοπροσεγμένη έκδοση, που φιλοξενεί έργα των Ιθακήσιου, Πειστικού, Κυπαρισσά, Γκέκα, Σακελλαρίου, Ζιάκα, Αδαμόπουλου, Μηλιώνη, Καρτσιώτη, Πίτσιου, Καραηλιά, Γιανναρά, Βεκράκου, Γαβρή, Ιωαννίδη, Ασλανίδου κ.α.
Χαρακτηριστική είναι η μορφή και ο στίχος του Οδυσσέα Ελύτη στο εξώφυλλο του ημερολογίου «έχει και ο νους Λιτόχωρο, με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης».


Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.