Free cookie consent management tool by TermsFeed Συναρπαστικό θέαμα στο 6ο Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών (THMENΙΔΑΙ ΧΟΥΡΟΝ) – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
03-07-2023

Συναρπαστικό θέαμα στο 6ο Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών (THMENΙΔΑΙ ΧΟΥΡΟΝ)
Μικροί και μεγάλοι αθλητές ενθουσίασαν το κοινό  με τις εξαιρετικές μαχητικές τους ικανότητες και δεξιότητες, στη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή των μαχητικών τεχνών,  στο «6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ THMENΙΔΑΙ ΧΟΥΡΟΝ», το οποίο διεξήχθη, χτες Κυριακή, στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος». Τους αγώνες διοργάνωσε  ο ΑΣ ΧΟΥΡΟΝ υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π.Τ, ενώ συμμετείχαν  μαχητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ). Παράλληλα, για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα  έγινε παρουσίαση με πρωταγωνιστές παιδιά ΑμεΑ,  από το παράρτημα Βόλου με επικεφαλής τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΣ Γεώργιο Τσάκαλο.
Το Φεστιβάλ πλαισίωσαν χορευτικά σχήματα από τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης, Παναγία Σουμελά, ο οποίος άνοιξε την αυλαία με τον παραδοσιακό αρχαίο χορό Σέρα και με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο Μιχάλη, καθώς και επιδείξεις μοντέρνου χορού με επιμέλεια και χορογραφία της Μαρίας Πιατίδου.
Στο Φεστιβάλ, τα έπαθλα ήταν μετάλλια, διπλώματα & κύπελλα με απονομή ζωνών τίτλων της WFMA. O AΣ ΧΟΥΡΟΝ ως διοργανωτής και με 4 συμμετοχές στο Τημενίδαι ΧΟΥΡΟΝ 6 επιστρέφει ικανοποιημένος μετά από την μαχητική εμφάνιση των Ελευθέριου Μάρκου  Χουρίδη , Γεώργιου Μπούκινατσ, Σταύρου Ανθόπουλου & Πολύδωρου Καρεπίδη,  στην κατηγορία Boxing.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη του Φεστιβάλ απεύθυναν, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, καθώς και ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Κατερίνης,  Κώστα Κουκοδήμου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυριακίδης, Σταύρος  Χριστοφορίδης  και Κων/νος Γραμματικόπουλος.  
Ο  Κωνσταντίνος Χουρίδης και το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαρίστησε για την στήριξη στο προσωπικό αγώνα και όραμα του διοργανωτή, τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο,  τον Οργανισμό Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Επίσης, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Θωμά Σμιάρη, τους κριτές,  την Γραμματεία και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας,  που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Τέλος, συνεχάρη όλους τους συνάδελφους προπονητές που όπως ανέφερε «αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ταξίδεψαν έως την όμορφη Κατερίνη, καθώς και  για τις γνώσεις και εμπειρίες που ανταλλάξαμε» .
Όπως τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Απολαύσαμε αγωνιστική δράση και συναρπαστικό θέαμα με πρωταγωνιστές επίλεκτους αθλητές, στο 6ο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών «Τιμενίδαι ΧΟΥΡΟΝ», στο Β΄ΔΑΚ. Συγχαίρω τον κ. Κώστα Χουρίδη για την επιτυχή διοργάνωση του αθλητικού αυτού θεσμού για την πόλη μας. Ο Δήμος μας είναι και θα είναι πάντα κοντά στη διοργάνωση, την οποία στηρίζει διαχρονικά.  Στο 6ο Φεστιβάλ Τημενίδαι ο φίλαθλος κόσμος τίμησε με την πολυπληθή παρουσία του, τους διοργανωτές,  με επίκεντρο τον  Κώστα Χουρίδη για το ολοένα και ποιοτικότερο Φεστιβάλ που διοργανώνει».

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.