Free cookie consent management tool by TermsFeed ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
23-02-2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Συνάντηση εργασίας με σκοπό την προσέλκυση ξένων επισκεπτών μέσω των μεγάλων διεθνών τουριστικών πρακτόρων, πραγματοποίησε χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής εταιρείας Dolphins Tourism Company.
Η Αντιδήμαρχος συνάντησε και συνομίλησε με τον Αναγνώστη Θεοχαρόπουλο, υπεύθυνο πωλήσεων και συνεργάτη στην Ελλάδα για τις εταιρείες Jet2holidays, TUI και Sunweb.
Ο κος Θεοχαρόπουλος, που ειδικεύεται σε τουριστικά πακέτα για περιοχές της Βορείου Ελλάδας, με επίκεντρο το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενημέρωσε την Αντιδήμαρχο για την παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς. Επίσης, για το ενδιαφέρον των συνεργατών του, καθώς και για τις επικείμενες ενέργειες των σημαντικών tour operators για τη φετινή και επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε  στη θερινή, αλλά και την ορεινή ζώνη του Δήμου Κατερίνης, στις προοπτικές ανοίγματος της τοπικής αγοράς, για την επόμενη χρονιά και τις απαραίτητες συνέργειες, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους tour operators να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.  
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή παρουσιάζουν οι αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας,  Σκανδιναβίας αλλά και της Ολλανδίας, που προτιμάει και περιόδους εκτός της καθορισμένης καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.
Σημαντική η προοπτική για το τουριστικό προϊόν του Δήμου
Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Μαρία Τερζίδου:  «Με τον κο Αναγνώστη Θεοχαρόπουλο είχαμε μία πολύ εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας. Δεσμευτήκαμε για την παροχή υλικού και πληροφοριών για την προώθηση του προορισμού μας στο εξωτερικό, καθώς και τη φιλοξενία ταξιδιών εξοικείωσης. Πραγματοποιήσαμε λεπτομερή ενημέρωση για τις υποδομές και δυνατότητες του προσβάσιμου τουρισμού της περιοχής, καθώς και για το πρωτότυπο εγχείρημα του Δήμου Κατερίνης, το καλοκαίρι του 2021, να υποστηρίξει την αδιάκοπη χρήση των Seatrac που διαθέτει με την εθελοντική δράση πολιτών. Ο κος  Θεοχαρόπουλος επισήμανε και αυτός την σημαντική προοπτική του προσβάσιμου τουρισμού.»
Επιπλέον, όπως δήλωσε η κα Τερζίδου, ο Δήμος θα είναι παρών σε κάθε εγχείρημα ανάπτυξης της αγοράς της Κατερίνης από Έλληνες ή ξένους tour operators.
Με τη συνάντηση αυτή, επισφραγίστηκε η πρόθεση συνεργασίας, για την προώθηση του Δήμου Κατερίνης, μέσω των τουριστικών πακέτων της εταιρείας Dolphins Tourism Company και των σημαντικών συνεργατών της.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.