Free cookie consent management tool by TermsFeed Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης, Ι.Ντούμου με τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο, Ευάγγελο Φαλάρα – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
12-03-2024

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης, Ι.Ντούμου με τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο, Ευάγγελο Φαλάρα

Ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Ευάγγελος Φαλάρας, βρέθηκε σήμερα στο Δημαρχείο  της Κατερίνης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Ιωάννη Ντούμο.  
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση και ανάληψη καθηκόντων του κ. Φαλάρα ως  Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με γεωγραφική διοικητική και επιχειρησιακή αρμοδιότητα την Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, την Ήπειρο. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ευάγγελος Φαλάρας είναι κάτοικος Κατερίνης, ενώ διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, χρονικό διάστημα, για το οποίο, όπως είπε ο Δήμαρχος, άσκησε τα καθήκοντά του με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς στον άνθρωπο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στη διάρκειά της έγινε ανταλλαγή απόψεων, που αποτύπωσε τη διάθεση των δύο πλευρών για εποικοδομητική συνεργασία σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.
Έμφαση δόθηκε στον υποχρεωτικό έως τις 30 Απριλίου και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (01/05 έως 31/10/2024), καθαρισμό των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς επίσης και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσματα,  προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στην ενημέρωση των ιδιοκτητών, τόσο μέσω των ΜΜΕ και των social media του Δήμου, όσο και με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, προαναγγέλθηκε από τον Δήμαρχο, η Διεξαγωγή  Άσκησης Επί Χάρτου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2024» ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2024, εντός του Μαρτίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου – μεταξύ άλλων – θα τεθεί στο επίκεντρο και ο έλεγχος της επάρκειας των επιχειρησιακών σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κατερίνης.
«Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσετε να επιτελείτε το ιδιαίτερα αποδοτικό & αποτελεσματικό έργο που υλοποιήσατε στην περιοχή μας και στη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνετε. Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, δύναμη  και κάθε επιτυχία στο έργο σας», τόνισε απευθυνόμενος στον κο Φαλάρα, ο Δήμαρχος.
Η συνάντηση, στην οποία παρέστησαν επίσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών                                                       Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, Πύραρχος, Παναγιώτης Πατσιαλής, ο επιτελάρχης – αξιωματικός, υπασπιστής  του κ. Φαλάρα, Πέτρος Γύτσης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, Χαράλαμπος Φωκαΐδης, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.