Free cookie consent management tool by TermsFeed Στο Επιμελητήριο Πιερίας πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή και υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη από τη Σερβία. – OlymposPress.gr
  

Ξεναγήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες της Πιερίας και το Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης

Πολυπληθής αποστολή από τη Γιαγκόντινα της Σερβίας επισκέφθηκε την Πιερία στις 12-16 Ιουνίου με επικεφαλής τον κ. Dragan Markovic Palma, Πρόεδρο του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», Βουλευτή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Γιαγκόντινα. Το Επιμελητήριο Πιερίας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την περιοχή της Γιαγκόντινα, ήταν δίπλα στους Σέρβους επιχειρηματίες στη διάρκεια των επιτόπιων ξεναγήσεών τους σε παραγωγικές και κτηνοτροφικές μονάδες της Πιερίας καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Η σέρβικη αποστολή αριθμούσε 150 άτομα μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής του Σερβικού κοινοβουλίου κ. Zoran Antic, ο Δήμαρχος της Γιαγκόντινα κ. Ratko Stevanovic, ο Δήμαρχος της Novi Pazarκ. Meho Mahmutovic, επιχειρηματίες, αγρότες και γιατροί.
Στις βιομηχανίες ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ AEOLYMP και MAXI ΑΒΕΕ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνόδευσε τη σερβική αποστολή στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στη Βιομηχανία τροφίμων ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ – OLYMPκαι στη χαρτοβιομηχανία MAXI ΑΒΕΕ. Στη βιομηχανία τροφίμων την αποστολή υποδέχτηκε ο κ. Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος, ενώ στη χαρτοβιομηχανία ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος. Οι σέρβοι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για την ίδρυση, την πορεία και τους αναπτυξιακούς δείκτες των επιχειρήσεων καθώς και για τα προϊόντα που παράγουν και εξάγουν. Επίσης, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις των δύο μονάδων όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής.
Στην κτηνοτροφική μονάδα ΑΦΟΙ ΣΤΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΑΕ και στο Γ.Ν. Κατερίνης
Αγρότες – μέλη της σερβικής αποστολής πραγματοποίησαν επίσκεψη στην κτηνοτροφική μονάδα ΑΦΟΙ ΣΤΡΑΒΟΓΙΑΝΝΗ, στη Βρύα Πιερίας συνοδευόμενοι από τον κ. Παύλο Μπατάλα, οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου Πιερίας. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν και στη μονάδα τυποποίησης κρέατος και παραγωγής αλλαντικών της ίδιας εταιρείας στο Σβορώνο. Τέλος, περίπου 30 Σέρβοι γιατροί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης συνοδευόμενοι από τον κ. Θανάση Κόκκινο, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, την αποστολή υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Στέργιος Φαρμάκης.
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Το Επιμελητήριο Πιερίας στηρίζει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας»
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε: «υποδεχόμαστε για ακόμη μία φορά τους φίλους μας από τη Γιαγκόντιντα της Σερβίας. Η αποστολή τους απαρτίζεται από 150 άτομα, τα οποία επέλεξαν για τις διακοπές τους τον αγαπημένο τους προορισμό, την Πιερία. Ταυτόχρονα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να ξεναγηθούν σε μονάδες βιομηχανικές και κτηνοτροφικές αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης καθώς η αποστολή εκτός από πολιτικούς απαρτίζεται από επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους –αγρότες και γιατρούς. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Dragan Markovic Palma για τη συνέπεια που δείχνει στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των περιοχών μας. Οι προτάσεις που απηύθυνε στον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας είναι ενδιαφέρουσες και εύχομαι να υλοποιηθούν προς όφελος και των δύο περιοχών. Τέλος θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέρφους επιχειρηματίες και στο Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης γιατί έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό κατά την  υποδοχή της σερβικής αποστολής στις εγκαταστάσεις τους. Ο δρόμος για την εξωστρέφεια απαιτεί συνεργασίες και καλή δικτύωση. Το Επιμελητήριο Πιερίας, που εκπροσωπεί τις παραγωγικές τάξεις του νομού, είναι δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια στηρίζοντας την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα των Πιερικών επιχειρήσεων».
DraganMarkovicPalma:

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» κ. DraganMarkovicPalma, αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας που υπάρχουν εδώ και αιώνες μεταξύ των δύο λαών αλλά και την προτίμηση που δείχνουν οι σέρβοι τουρίστες προς την Πιερία. «Το 70% των σέρβων τουριστών έρχεται στην Ελλάδα μετατρέποντας τη φιλία μας σε οικονομική συνεργασία προς όφελος των δύο περιοχών». Ο κ. Markovic Palmaαναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Γιαγκόντινα και του Επιμελητηρίου Πιερίας που στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τις ξεναγήσεις στις βιομηχανικές μονάδες της Πιερίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ξεκινήσουν επαφές για συνεργασία ανάμεσα στους επιχειρηματικούς κύκλους των δύο περιοχών. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.