Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
14-12-2022

Στο Δημαρχείο Κατερίνης η τελευταία διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”

Η παρουσίαση και  αξιολόγηση των δράσεων όλων των εταίρων του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”, τέθηκε στο επίκεντρο της τέταρτης και τελευταίας διακρατικής συνάντησης, η οποία φιλοξενήθηκε το διήμερο 13/14 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης.
Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζει  η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, Μαρία Νταντάμη απευθύνεται σε νέους 14-18 ετών, ώστε, μέσω του αθλήματος της πετοσφαίρισης, να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση που αισθάνεται ένα μεγάλο ποσοστό τους και που δυνητικά μπορεί να οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές.
Στη διάρκεια του διημέρου, ο Δήμος Κατερίνης παρουσίασε τις δράσεις του, οι οποίες συνοψίζονται μεταξύ άλλων σε: 5 αγώνες βόλεϊ με τη συμμετοχή πολλών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σεμινάρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές. Επίσης, διεξήχθησαν τουρνουά βόλεϊ στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού(6/03), καθώς και κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού. Η συμβολή της ψυχολόγου, Ελένης Ρίντου ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς και της προπονήτριας βόλεϊ, Αντριάνας Γκολέμα.
«Θέσαμε ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ φορέων του Ευρωπαϊκού χώρου, με έμφαση σε θέματα που αφορούν τις νέες και τους νέους μας και τα αποτελέσματα από τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προγράμματος μας δικαιώνουν», αναφέρει σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.
Ο κος Κουκοδήμος τονίζει ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε μεγάλη ανταπόκριση στους μαθητές – μαθήτριες του τόπου μας, ενώ ανέδειξε καλές πρακτικές που μέσα από τον αθλητισμό, θα δώσουν δημιουργική διέξοδο σε νέους της Κατερίνης και των χωρών που συμμετείχαν».
Υπενθυμίζεται, ότι, στο πρόγραμμα Erasmus+ Sport “Ariadne”, του οποίου «πυρήνας» και βασικός στόχος ήταν η μείωση της παραβατικότητας μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα μέσω της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), συντονιστής  ήταν η πόλη Αρέτσο της Ιταλίας, ενώ συμμετείχε, ως εταίρος, ο Δήμος Κατερίνης. Ήταν  η πρώτη μάλιστα φορά που ο Δήμος Κατερίνης συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”. Εταίροι του προγράμματος ήταν επίσης, η επαγγελματική αθλητική σχολή πετοσφαίρισης της Ρίγα Λετονίας, ο Δημόσιος Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Νόβα Γκόρικα της Σλοβενίας και ο Οργανισμός «Icare» της Ιταλικής πόλης Αρέτσο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επίλυση προβλημάτων εξάρτησης, εθισμού και ψυχικών προβλημάτων νέων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εταίρων στην πόλη μας, η οποία ολοκληρώθηκε με συμβολική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, έγινε  ξενάγηση στην Κατερίνη και επίσκεψη στο Ελατοχώρι.  
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου.