Free cookie consent management tool by TermsFeed Στο ακροατήριο οι καταγγελίες του Δήμου για την Τάφρο της Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Γραφείο Τύπου
24/06/2021

Στο ακροατήριο οι καταγγελίες του Δήμου Κατερίνης
για τη ρύπανση της Περιφερειακής Τάφρου

Γιώργος Νταντάμης: Ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος σε φαινόμενα υποβάθμισης του περιβάλλοντος

«Εάν επιμένεις καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη» ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, με αφορμή τις καταγγελίες από Δήμο και πολίτες για τη ρύπανση της Περιφερειακής τάφρου της Κατερίνης και την έντονη δυσοσμία που καλύπτει κάποιες περιοχές της πόλης.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν πολίτες και Δήμος από τις αρχές του 2020 είχαν αποτέλεσμα. Μετά από καταγγελίες και καταθέσεις στην Αστυνομία και στον Εισαγγελέα η υπόθεση οδηγείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, είπε ο κ. Νταντάμης. Έτσι, την Τρίτη 29 Ιουνίου τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής θα είναι κατηγορούμενοι για τη ρύπανση της τάφρου, ενω ως μάρτυρας κατηγορίας έχει κληθεί και ο αντιδήμαρχος Δόμησης.

Να σημειωθεί ότι στις 5 Ιουνίου 2020, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο αντιδήμαρχος Δόμησης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης είχαν επισκεφθεί σημεία της τάφρου, όπου η ρύπανση ήταν εμφανής. Άμεσα τότε κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία και ακολούθησε αναφορά του κ. Νταντάμη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.
Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι πολίτες είχε άμεσο αποτέλεσμα είπε ο κ. Νταντάμης. «Παρά το γεγονός ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων, ο Δήμος Κατερίνης, δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορος σε φαινόμενα υποβάθμισης του περιβάλλοντος που προκαλούν τη δικαιολογημένη αγωνία ή ακόμη και αγανάκτηση των δημοτών» είπε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Από την επίσκεψη στην Περιφερειακή Τάφρο της Κατερίνης, τον Ιούνιο του 2020

 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.