Free cookie consent management tool by TermsFeed Στον Δήμο Κατερίνης το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων – 12 & 13 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας & στην πλατεία Δημαρχείου – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
22-02-2024

Στον Δήμο Κατερίνης το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων
– 12 & 13 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας & στην πλατεία Δημαρχείου
– Συνάντηση του Δημάρχου Ι. Ντούμου με τον πρόεδρο της ΠΟΠΣ Βλάχων

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος,  Ευθύμιος Τσίρκος, εκπρόσωποι συλλόγων Βλάχων της Πιερίας, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΟΠΣ) Βλάχων, Μιχάλη Μαγειρία, όπου συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα εν όψει του  38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων.  
Συγκεκριμένα, τις διήμερες εκδηλώσεις (12 & 13/07), στην πλατεία Δημαρχείου και στην πλατεία Ελευθερίας, θα συνδιοργανώσουν ο Δήμος Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με την υποστήριξη των συλλόγων Βλάχων της ΠΕ Πιερίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Μαγειρίας ενημέρωσε ότι – όπως κάθε χρόνο –  και στο 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων,  θα συμμετέχουν 1.500 περίπου χορευτές, καθώς και ότι ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 7.000 άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Δήμαρχος,  Ιωάννης Ντούμος σημείωσε ότι «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κατερίνη η διοργάνωση του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος  Βλάχων» και τόνισε ότι «ο Δήμος θα στηρίξει έμπρακτα το σημαντικό αυτό θεσμό, στον οποίο η αυθεντική παράδοση περνά από γενιά σε γενιά, συσφίγγει σχέσεις και δεσμούς».
Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων: η παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, ο  «Μέγας Χορός», «Κόρλου Μάρι»,  καθώς και η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων της Ομοσπονδίας σε ομάδες με βάση την κοινή καταγωγή τους.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.