Free cookie consent management tool by TermsFeed Στον Βόλο για συναντήσεις στον ΟΑΕΔ, την ΔΕΥΑΜΒ, τον ΟΛΒ, τη λίμνη Κάρλα και το αεροδρόμιο Αγχιάλου ο Κρίτων Αρσένης. – OlymposPress.gr

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη οι συναντήσεις που άρχισε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτωνας Αρσένης με κινήματα και εργαζόμενους στον Βόλο. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από τον ΟΑΕΔ όπου ο Κρίτων Αρσένης μίλησε με εργαζόμενους του οργανισμού, αλλά και άνεργους συμπολίτες μας και ενημερώθηκε για την απόκρυψη του πραγματικού ποσοστού της ανεργίας που ξεπερνάει το 50% καθώς πολλές κατηγορίες ανέργων δεν καταγράφονται. Ακολούθως επισκέφθηκε το λιμάνι του Βόλου και συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τη διοίκηση για την ανάγκη να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά και τους τρόπους για να προωθηθεί η δυναμική ανάπτυξη του λιμανιού υπό δημόσιο έλεγχο. Στην συνέχεια, ο Κρίτων Αρσένης επισκέφθηκε και μίλησε στην ΕΡΑ Βόλου η οποία εδώ και 11 μήνες συνεχίζει να παράγει ελεύθερο  δημοσιογραφικό πρόγραμμα παρά την αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης που τον περασμένο Ιούνιο έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ.

 

Ο Κρίτων Αρσένης επισκέφθηκε και τη λίμνη Κάρλα και ενημερώθηκε από τον φορέα διαχείρισης και τους κατοίκους της περιοχής για την άνευ προηγουμένου διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την κακοδιαχείριση και τη μη εφαρμογή της αρχικής μελέτης για την ανασύσταση της, την  εγκατάλειψη των υποδομών, τις κακοτεχνίες και τον ανεπαρκή σχεδιασμό που έχει ήδη οδηγήσει στην απαξίωση των τεχνικών έργων και την υποβάθμιση της λίμνης.

 

Στη συνέχεια μίλησε με τους εργαζόμενους στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου για τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αν δεν αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι υπάλληλοι κατήγγειλαν την απαξίωση της ΔΕΥΑΜΒ μέσω της σταδιακής μείωσης του προσωπικού, της αφαίρεση της δυνατότητας να παρέχει υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής που οδηγεί σε αναθέσεις δραστηριοτήτων σε εργολάβους με πολλαπλάσιο κόστος για τους πολίτες. 

 

Το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκε στο αμφιθέατρο Σαράτση με ενεργούς πολίτες, ενώ το πρωί της Πέμπτης συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της Αγχίαλου για τον κίνδυνο, αν προχωρήσει η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, να κλείσει το αεροδρόμιο, ή να διατηρηθεί με πολλαπλάσιο κόστος για τους επιβάτες Και στις δυο περιπτώσεις οι συνέπειες για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής θα είναι μεγάλες

 

Για το θέμα ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

 

«Είναι συγκινητικό να βρίσκομαι ξανά στον Βόλο, την πόλη στην οποία σπούδασα χωροταξία από το 1996 έως το 2001.Τότε δεν φανταζόμουν ότι θα χρειαζόταν να σταθούμε απέναντι σε πολιτικές που προωθούν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, του αεροδρομίου, του νερού της πόλης, πρακτικές που οδηγούν στην ανεργία και τη φτώχεια το 50% των κατοίκων της περιοχής. Πολιτικές που απαξιώνουν και χαρίζουν τη δημόσια περιουσία φορολογώντας τελικά μέσω των λογαριασμών τους ίδιους τους πολίτες. Είναι επείγουσα, περισσότερο από ποτέ, η ανατροπή των πολιτικών αυτών. Και η ανατροπή τους σε Ελλάδα και Ευρώπη θα κριθεί στις 25 Μαΐου με την ψήφο  στις ευρωεκλογές»

 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.