Free cookie consent management tool by TermsFeed Στη Λιθουανία για την εαρινή σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ ο Κ.Κουκοδήμος – OlymposPress.gr

Από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους στη Λιθουανία η Εαρινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ της οποίας μέλος είναι ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.

Η σύνοδος θα συγκεντρώσει περίπου 280 βουλευτές από τις 28 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και εκπρόσωπους από τις χώρες εταίρους και παρατηρητές για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα της διατλαντικής ασφάλειας και τις εκθέσεις που εκπονήθηκαν από τις επιτροπές της Συνέλευσης. 

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή 30 Μαΐου περιλαμβάνει ομιλίες από τους: Hugh BAYLEY (UK),  Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ,  Algirdas BUTKEVIIUS,  Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Λιθουανίας,  Loreta GRAUINIEN, Ομιλητή της Seimas της Δημοκρατίας της Λιθουανίας και τον Anders Fogh Rasmussen, Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και πρόεδρο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Το Σάββατο 31 Μαΐου και η Κυριακή 1 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένες στις συνεδριάσεις των πέντε επιτροπών της ΠΑ ΝΑΤΟ: Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Πολιτικής διάστασης της ασφάλειας και της Οικονομίας και της Ασφάλειας. Κάθε επιτροπή θα συζητήσει τα σχέδια εκθέσεων     με διακεκριμένους ομιλητές από την κυβέρνηση, τα πανεπιστήμια, ΜΚΟ και του ΝΑΤΟ.

Σκοπός της Συνέλευσης είναι ο δεσμός μεταξύ ΝΑΤΟ και Εθνικών Κοινοβουλίων. Μέσω των εργασιών των Επιτροπών, των Υπο-Επιτροπών και των Ολομελειών, η Συνέλευση στοχεύει στην προώθηση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου σε επίπεδο ασφαλείας, στην ενδυνάμωση του διατλαντικού δεσμού, στην ευαισθητοποίηση έναντι των σημαντικών θεμάτων ασφαλείας και των πολιτικών της Συμμαχίας, καθώς και στην ενδυνάμωση των στόχων της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η Συνέλευση αποτελείται από τις εξής χώρες: Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λεττονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.

Σε ετήσια βάση, πραγματοποιούνται δύο Ολομέλειες: η εαρινή,το Μάιο και η ετήσια, το Νοέμβριο.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.