Free cookie consent management tool by TermsFeed Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin ο Δήμος Κατερίνης – OlymposPress.gr
ΚΑΙΔήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
08-03-2024

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin ο Δήμος Κατερίνης
Ε. Διαμαντοπούλου: «Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία προβολής της περιοχής μας. Ισχυροποιούμε την τουριστική μας ταυτότητα. Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο τουριστικό προφίλ»

Δυναμικό «παρών» σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, την ITB Berlin,, έδωσε ο δήμος Κατερίνης, το διάστημα 5 έως 7 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Τουρισμού & Πολιτισμού του δήμου Κατερίνης, πλαισιώνοντας τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), σε ενιαίο περίπτερο με τους Τουριστικούς  Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, διέθεσε στους επισκέπτες έντυπο υλικό τουριστικής προβολής του Δήμου Κατερίνης, ενώ έγιναν συναντήσεις με  στελέχη κορυφαίων tour operator της Γερμανίας, με εκπροσώπους των ταξιδιωτικών ομίλων και επιχειρηματίες του εξωτερικού, καθώς και θεσμικούς φορείς.
Η προβολή του δήμου στηρίχθηκε στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που έχει κατατεθεί στον ΕΟΤ και το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.
Kατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελίνα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ματλή, με τον οποίο επεξεργάστηκαν μια σειρά από δράσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν τόσο στην Κατερίνη, όσο και στο Βερολίνο. Απόρροια της συνάντησης, η συμφωνία για διοργάνωση το προσεχές καλοκαίρι, στην Κατερίνη, Ημερίδας Απόδημου Ελληνισμού με τιμώμενη την Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου. Η Κοινότητα άλλωστε είναι εξαιρετικά δραστήρια, εξωστρεφής και με πλήθος μελών, που έλκουν την καταγωγή τους από την Κατερίνη.
Επιπλέον, συζητήθηκε η στρατηγική περαιτέρω προώθησης της ΠΚΜ και η ανάγκη ύπαρξης συνεργειών: με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, τον Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γιώργο Μπρουτζά, τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ηρακλή Τσιτλακίδη και άλλους εκπροσώπους φορέων.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν επίσης, η συνάντηση της κας Διαμαντοπούλου και του στελέχους της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Ευάγγελου Νικολαΐδη, με τον υπεύθυνο δημοσιονομικής πολιτικής της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βερολίνου, Christian Goiny, με τον Senior Manager of Culture του Visit Berlin, Notker Schweikhardt και τον προσωπικό βοηθό του δημάρχου της γερουσίας του Βερολίνου, Stefan Förster, στην οποία συζητήθηκαν: προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών δράσεων στην περιοχή μας, καθώς και η ανάπτυξη πολιτιστικών διαδρομών μεταξύ Κατερίνης και Βερολίνου.
«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία προβολής της περιοχής μας στο εξωτερικό. Επαναπροσδιορίζουμε τους γεωγραφικούς συσχετισμούς, μέσα από μία ενιαία τουριστική ταυτότητα που αναδεικνύει το δήμο σε σχέση με την Πιερία και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία» σημείωσε στο περιθώριο της παρουσίας της στην έκθεση, η κα Διαμαντοπούλου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη έκθεση στάθηκε μία καλή αφορμή για  τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής (ΠΟΤΑΠ), που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Καραλής και τα μέλη του Δ.Σ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Σοφία Ζουρζούρα, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δήμου Δίου-Ολύμπου και  Στέλιος Ούζας, για μία γόνιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, με επίκεντρο τη στρατηγική προώθηση στο εξωτερικό του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.