Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-11-2022

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
– Αναδείχθηκε στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, προσωρινός ανάδοχος

Στο τελικό στάδιο βαίνουν οι διαδικασίες, της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.  Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα), που διενεργεί ο εποπτευόμενος φορέας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τον προσωρινό ανάδοχο (Ένωση Προσώπων Μυτιληναίος Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.) του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η κατασκευαστική περίοδος σύμφωνα με τις μελέτες, θα διαρκέσει δύο χρόνια. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος θα αναλάβει τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 8 περίπου στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην Πολεοδομική Ενότητα Καπνικού Σταθμού – Επέκταση.
Την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή εξέλιξη, εξέφρασε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, καθώς όπως σημείωσε: «Στον Δήμο Κατερίνης επενδύουμε στην Παιδεία με υπευθυνότητα και προγραμματισμό. Έχουμε αποδείξει ότι σταθερή και διαχρονική προτεραιότητα μας συνιστά η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας. Στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης οι ελλείψεις στις υφιστάμενες υποδομές δημιουργούσαν έντονο πρόβλημα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.  Με την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου, για την οποία καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρχές εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα μια καλύτερη ποιότητα ζωής».