Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
24-03-2023

Στην Κατερίνη οι 5οι διασυλλογικοί αγώνες Ιππικής Αντοχής
– Κυριακή 26 Μαρτίου 07:00 έως 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας (Κάτω Άγιος Ιωάννης)

Τους 5ους Διασυλλογικούς Αγώνες Ιππικής Αντοχής, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στην Κατερίνη, προκηρύσσει ο Ιππικός Όμιλος Πιερίας, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.
Αφετηρία και  τερματισμός των αγώνων είναι οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Πιερίας στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας. Η συνολική διαδρομή είναι στα 20.850 μέτρα, ενώ διανύει αγροτικούς δρόμους περιοχών Κάτω Αγίου Ιωάννη, Νέας Χράνης, Κορινού και Παραλίας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 7:00 π.μ. έως και τις 10:00 π.μ.
Λίγα λόγια για το άθλημα της Ιππικής Αντοχής
Μια διαδρομή Ιππικής Αντοχής (Endurance) είναι ένας αγώνας με χρόνο, που έχει στόχο να δοκιμαστεί η αντοχή και η ταχύτητα του αλόγου. Στους αγώνες η έμφαση από όλους, αγωνιζόμενους και διοργανωτές, δίνεται, στο να τερματίσει ο αγωνιζόμενος με το άλογό του σε καλή κατάσταση και ας μην κερδίσει τον αγώνα.
Οι αγώνες Ιππικής Αντοχής έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Στην Πιερία έχουν διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία αντίστοιχοι αγώνες από τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας. Φέτος στην υποστήριξη διοργάνωσής τους συμμετέχει και ο Δήμος Κατερίνης προσδοκώντας να βοηθήσει στην προώθηση όχι μόνο του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά και γενικότερα των ιππικών αγώνων.