Υπηρέτησε ως αξιωματικός καριέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, με τη μουσική, παράλληλα, να αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη. Ολοκληρώνοντας τον εργασιακό του βίο, ο απόστρατος πλέον, Γιάννης Δημάκος, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, τα ιστορικά Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών Λάρισας, όπου το πατρικό σπίτι και η οικογενειακή επιχείρηση.
  Η ταβέρνα-καφέ της φαμίλιας του με την συμβολική επωνυμία «Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ-1778» στην κεντρική πλατεία των Αμπελακίων, αποτελεί τον  ιδανικό τόπο μουσικής έκφρασης για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γιάννη.
  Στα βαθύσκιωτα πλατάνια της πλατείας του παραδοσιακού οικισμού στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, με τη δροσιά της βορειοδυτικής πλαγιάς του βουνού της Όσσας, ο Γιάννης Δημάκος συνοδεύει τα γευστικά εδέσματα προσφέροντας στους πελάτες της ταβέρνας-καφέ, τη μουσική τέρψη με ακούσματα του Ελληνικού ρεπερτορίου.
  Ο Γιάννης εκφράζεται τραγουδώντας ενώ ταυτόχρονα παίζει μπουζούκι, παρέα με τον επίσης μουσικό, Δημήτρη Κρίστη, στην κιθάρα και το τραγούδι.
  Ο απόστρατος Γιάννης από υπηρέτης της κοινωνικής γαλήνης, κοινωνός σήμερα της μαγείας των ήχων στα Αμπελάκια Λάρισας όπου το έτος 1778 ιδρύθηκε ο πρώτος στον κόσμο συνεταιρισμός νημάτων με τον εμβληματικό τίτλο «ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ».
  Να λοιπόν που εδώ η λαϊκή ρήση ,,, μάθε τέχνη και άστηνε, ταιριάζει στις επιλογές ζωής του Γιάννη Δημάκου.
  Αμπελάκια, το στολίδι της Θεσσαλίας. Αναμφίβολα ένας τόπος δροσιάς και ηρεμίας τούτη την περίοδο των θερμών ημερών του καλοκαιριού. Στα όρια της Λάρισας αλλά και μια δρασκελιά από την Πιερία.
 
Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης