Free cookie consent management tool by TermsFeed Σε μία πολύ πετυχημένη και άκρως προσεγμένη εκδήλωση συμμετείχε το τμήμα καντάδας της δημοτικής χορωδίας του Δήμου Δίου Ολύμπου “Ι.Σακελλαριδης” – OlymposPress.gr


Σε μία πολύ πετυχημένη και άκρως προσεγμένη εκδήλωση συμμετείχε το τμήμα καντάδας της δημοτικής χορωδίας του Δήμου Δίου Ολύμπου “Ι.Σακελλαριδης”. Την εκδήλωση διοργάνωσε η μουσική σχολή Δήμου Τεμπών, με την διοργάνωση Δ.ΟΠ.Α.ΠΕΠ. Τεμπών και τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας μαζί με την περιφερειακή ενότητα Λάρισας στο Συκούριο, στις 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της ποίησης.
Η εξαίρετη παρουσία των κανταδόρων του Λιτοχώρου έδωσε στην όλη εκδήλωση το ηχόχρωμα και την αρμονία του χορωδιακού τραγουδιού ,που υμνεί τον έρωτα, τον πόνο, τη χαρά και τη νοσταλγία μέσα από την καντάδα.
Η εναρμόνιση και η άριστη απόδοση των κομματιών, δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικές χορωδίες του είδους.
Υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου της ,μουσικολόγου κ. Γεωργίου Μπελογιάννη ο οποίος επιμελήθηκε τη διασκευή και την ενορχήστρωση των κομματιών, οι 22 ανδρικές φωνές και η 4μελής εξαιρετική ορχήστρα του Λιτοχώρου, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους, στα μονοπάτια της ρομαντικής εποχής της τέχνης, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Τις ίδιες εντυπώσεις δημιούργησε το τμήμα και στις 8 Μαρτίου στην εκδήλωση της γιορτής της γυναίκας, που δημιούργησε το Διεθνές ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου παρουσιάστηκε, μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος πάντα στηρίζει τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου .
Οι άψογα δουλεμένες και εναρμονισμένες κανταδόρικες μελωδικές φωνές, μάγεψαν το κοινό που κατέκλισε αυτήν την κοιτίδα πολιτισμού του ιδρύματος, τιμώντας τη γυναικεία υπόσταση σε όλους τους τομείς, τις θέσεις, και τις ιδιότητες, που έχει η γυναίκα του χθες, του σήμερα, και του αύριου, κάνοντας έτσι έντονη την παρουσία της διαχρονικής αξίας του χορωδιακού κανταδόρικου τραγουδιού.
Είναι αξιέπαινο το έργο που παρουσιάζει η Δημοτική χορωδία “Ι.Σακελλαρίδης” του Δήμου Δίου Ολύμπου, στηρίζοντας την πολιτιστική παράδοση και το είδος αυτό της μουσικής, το τόσο σημαντικό στην ελληνική κουλτούρα, που δυστυχώς τείνει να εκλείψει από τον ελλαδικό χώρο.
Αξιέπαινος και ο μαέστρος του τμήματος ο οποίος αθόρυβα αλλά δυναμικά, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση ,αναδεικνύοντας την αξία και τη σπουδαιότητα του χορωδιακού αυτού είδους, διατηρώντας αυστηρά τους κανόνες και την αρμονική χορωδιακή γραμμή της καντάδας.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.