Free cookie consent management tool by TermsFeed Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
05-03-2024

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση και επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  από την επιδείνωση του καιρού.
Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή από αργά το απόγευμα της  Δευτέρας, προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα στην 13η εθνική οδό  Κατερίνης – Ελασσόνας, όπου στο ύψος των περιοχών Σβορώνου – Νεοκαισάρειας σταμάτησε η κυκλοφορία, κατά διάρκεια της νύχτας, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Γανόχωρας – Άνω Αγίου Ιωάννη, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.
Στις περιοχές αυτές επιχείρησαν με μηχανήματα οι υπηρεσίες του Δήμου.
Ζημιές από χαλαζοπτώσεις έχουν προκληθεί στις κοινότητες  Μοσχοχωρίου, Σβορώνου, Νεοκαισάρειας.
Αυτή την ώρα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης, διενεργεί επιτόπια αυτοψία στα φράγματα Τριλόφου και Εξοχής. Αυτοκίνητο παρασύρθηκε στον Τρίλοφο, λόγω όγκου νερού, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί σε κτιριακές υποδομές, στο αγροτικό οδικό δίκτυο και σε ζωικό κεφάλαιο, ιδίως στο Σβορώνο.
Επιπλέον, ο Δήμος Κατερίνης διέθεσε μηχάνημα JCB, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή.
Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, για την αντιμετώπιση των καιρικών προβλημάτων. Επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που καταγράφονται προβλήματα.

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.