Free cookie consent management tool by TermsFeed Σεμινάριο του Δ.Κατερίνης σε μαθητές για παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
05-04-2024

Σεμινάριο του Δ.Κατερίνης σε μαθητές  για παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς
– Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου), σεμινάριο σε μαθητές για παροχή πρώτων βοηθειών σε ζώα συντροφιάς πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δ.Κατερίνης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Πιερίας, το πρωί της Πέμπτης 4/4, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης, με την ιδιότητα του εκπαιδευτή σκύλων, πραγματοποίησε μια μικρή εισήγηση για το πώς μπορούν οι άνθρωποι να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με κάποια αδέσποτα ζώα. «Κυρίως, θέλαμε να περάσουμε στα παιδιά το ζήτημα της υιοθεσίας, με το σύνθημα «Υιοθετώ – Δεν αγοράζω!» και εξηγήσαμε στα παιδιά ότι τα άστεγα ζώα έχουν ανάγκη περίθαλψης, κτηνιατρικής αγωγής, φροντίδας, τροφής και στέγης», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τα παιδιά των σχολείων να έρθουν, με τους γονείς τους, στον Καπνικό Σταθμό, την Κυριακή 7 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η «1η γιορτή υιοθεσίας ζώων Δ.Κατερίνης».
Στην εκδήλωση, που έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο, το 5ο, το 8ο, το 15ο και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αναπληρώτρια Δημάρχου Δ.Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου, καθώς επίσης και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παπαθανασίου, ενώ παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος, Ευθύμιος Τσίρκος. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.