Free cookie consent management tool by TermsFeed Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λαδιών στον Δ.Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
12-04-2024

Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης
χρησιμοποιημένων λαδιών στον Δ.Κατερίνης
* Αντιδήμαρχος Ηλίας Τάπρας: Προστατεύουμε το περιβάλλον, εξοικονομούμε χρήματα και εκπαιδεύουμε τους πολίτες σε δράσεις πράσινης οικονομίας

Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα την εξοικονόμηση χρημάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο δίκτυο ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων και την εγκατάσταση δικτύου κάδων σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία του Δήμου, για εναπόθεση χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, η υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα έχει σημαντική δημόσια ωφέλεια στο περιβάλλον, αφού τα μαγειρικά έλαια δεν θα ρίχνονται στα αστικά απόβλητα και στην αποχέτευση, δεν θα ρυπαίνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, δηλαδή το πόσιμο νερό, τα ποτάμια, οι θάλασσες και τα άλλα φυσικά οικοσυστήματα. Επιπλέον δε, θα εξοικονομούνται χρήματα που μέχρι σήμερα δίνονται για καθαρισμούς και αποφράξεις αποχετεύσεων, επειδή εκεί καταλήγει μια σημαντική ποσότητα βρώσιμων λαδιών.
Ανέφερε επίσης ότι θα έχει άμεσο όφελος ο Δήμος αλλά και η τοπική κοινωνία μέσα από την εκπαίδευση πολιτών σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και πράσινης οικονομίας.
Το πρόγραμμα αυτό, διάρκειας 5 ετών, θα υλοποιηθεί από την εταιρία EAST WEST GREECE σε συνεργασία με τον Δ.Κατερίνης.
Η εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση που θα υπογραφτεί, θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, το κόστος προμήθειας και δωρεάν τοποθέτησης των απαιτούμενων κάδων ειδικών προδιαγραφών καθώς και το συνολικό κόστος του έργου, δηλαδή τα αναλώσιμα, τη συντήρηση και το κόστος προσωπικού, την αποκομιδή, την επεξεργασία, τη διαχείριση των υλικών και την τελική τους διάθεση.
Τέλος, η εταιρία υποχρεούται να ενημερώνει τον Δήμο για την πρόοδο του προγράμματος και, σε ετήσια βάση, να παραχωρεί στατιστικά στοιχεία που θα αφορούν στην αξιοποίηση των περισυλλεγμένων υλικών.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την ένταξη του Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, «προστατεύουμε το περιβάλλον, εξοικονομούμε χρήματα και εκπαιδεύουμε τους πολίτες σε δράσεις πράσινης οικονομίας, και μάλιστα αυτό γίνεται χωρίς να χρειαστεί να πληρώνει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ. Όλα είναι δωρεάν μέσα από τη σύμβαση που θα υπογράψουμε». 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.