Free cookie consent management tool by TermsFeed Πρωτοβουλίες του Δημάρχου Κατερίνης για να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της «Ολυμπιάδας» στον Κορινό – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-02-2024
Πρωτοβουλίες του Δημάρχου Κατερίνης για να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της «Ολυμπιάδας» στον Κορινό
– Ι. Ντούμος: Βρήκαμε μια «Ολυμπιάδα Α.Ε.» χωρίς διοίκηση, χωρίς ισολογισμούς και χωρίς προοπτικές
«Πρέπει να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο εάν θέλουμε να υπάρξει Ολυμπιάδα». Αυτό σημείωσε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος αναφερόμενος, στον παραλιακό οικισμό «Ολυμπιάδα» στον Κορινό και στις ενέργειες, στις οποίες  ήδη έχει προβεί, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις. «Είναι διαρκής η προσπάθειά μας […] Έχω πάει ήδη πέντε φορές στο αρμόδιο Υπουργείο, συζητήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα, τον κ. Βασίλειο Βαρελίδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί κυβερνητική απόφαση και θα εκπονηθεί νέα περιβαλλοντική μελέτη, ωστόσο όπως πληροφορήθηκα κανένα στέλεχος από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης εδώ και τέσσερα χρόνια δεν παραβρέθηκε στις συναντήσεις με τους αρμόδιους του Υπουργείου, ώστε να προτείνει, να συμπληρώσει ή να αφαιρέσει κάτι, για να προχωρήσει η υπόθεση» τόνισε ο Δήμαρχος.
«Ολυμπιάδα» με χρέη & χωρίς Δ.Σ.
Όπως εξήγησε, ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δ. Κατερίνης, Δικηγόρος Θεόδωρος Τόνας: «[…] τα 4-5 τελευταία χρόνια δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο στην «Ολυμπιάδα». Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν όμως να γίνουν και οικονομικοί έλεγχοι, επειδή είναι παράνομο να αφαιρεθούν έγγραφα και στοιχεία με ανεπίσημο τρόπο. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, έχει καταστεί αδύνατον να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, διότι όποιος αναλάβει πρόεδρος της εταιρίας, αυτόματα γίνεται συνυπόχρεος στις οφειλές ύψους 600.000 ευρώ της «Ολυμπιάδας» προς τη Δ.Ο.Υ. οι οποίες προέρχονται από τη μη καταβολή τού ΕΝΦΙΑ που αναλογεί για τα οικόπεδα τα οποία φαίνεται ότι ανήκουν στην εταιρία. Πρόκειται για τα οικόπεδα που δεν έχουν περαστεί με οριστικά συμβόλαια στους ιδιώτες.[…].
Όπως διευκρίνισε ο κος Τόνας: «Το 2019 είχε εκδοθεί μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η πολεοδομική μελέτη που είχε γίνει για τον Οικισμό τής Ολυμπιάδας διότι ένα μεγάλο τμήμα του οικισμού βρίσκεται μέσα στην περιοχή Natura η οποία όμως δεν είχε οριοθετηθεί, επειδή δεν είχε οριοθετηθεί η προστατευόμενη περιοχή. Ως εκ τούτου, έπρεπε να εκδοθεί πρώτα ένα Προεδρικό Διάταγμα οριοθέτησης και μετά να προχωρήσει η πολεοδομική διαδικασία […] το συμπέρασμα είναι ότι το 1/3 του οικισμού τής «Ολυμπιάδας» πρέπει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία πολεοδόμησης, διότι βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής. Και αυτό ενδεχομένως δεν μπορεί να ανατραπεί».
Ο Δήμαρχος αποκάλυψε ακόμη, ότι η «Ολυμπιάδα» δεν έχει, τα τελευταία χρόνια, ισολογισμούς. Κι όταν μια εταιρία δεν έχει ισολογισμούς για τρία χρόνια, τότε αυτοδίκαια διαλύεται. Διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες, όμως, ενδεχομένως θα συνοδεύονται και από πρόστιμα. Είπε επίσης ότι θα μπουν ορκωτοί λογιστές και θα προωθηθούν έλεγχοι, όπως άλλωστε γίνεται σήμερα και σε όλο τον Δήμο, με σκοπό να διαπιστωθεί το συνολικό μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει.
Συμπερασματικά, ο κος Ντούμος είπε ότι η «Ολυμπιάδα» είναι ένα παρατημένο, βαλτωμένο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο όμως είναι πολύ μεγάλης σημασίας, Τόνισε δε ότι η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που έχει θεσμοθετηθεί. Πρόκειται για ένα τριετές σχέδιο «το οποίο θα εμπλουτίσουμε εμείς, οι τεχνικές και πολεοδομικές μας υπηρεσίες, ως προς το τι θέλουμε να κάνουμε πλέον στο παραλιακό μας μέτωπο», είπε καταληκτικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.