Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
05-04-2021

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων (Κυριακή 4/4/2021), κλιμάκιο του Δήμου Κατερίνης με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Κώστα Τσιουκάνη, επισκέφθηκε τον οικισμό των Ρομά, στις όχθες του Πέλεκα.
Ο κ. Τσιουκάνης και οι συνεργάτες του συζήτησαν με τους εκεί κατοίκους για θέματα πρόληψης και υγείας που σχετίζονται με τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής. Ακολούθως, έγινε περισυλλογή αδέσποτων επί των οποίων έγινε εμβολιασμός, τους χορηγήθηκαν φάρμακα για ψύλλους και ψείρες κ.ο.κ.
Παρόντες στη δράση ήταν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, κτηνίατροι που έχουν συμβληθεί με τον Δήμο για τα αδέσποτα, καθώς και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Τσιουκάνης, ανέφερε: «Καταρχάς, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος με όρισε ως Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και επιπλέον μου έδωσε και την αρμοδιότητα των αδέσποτων. Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων, εγώ και οι συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε ήδη πρωτοβουλίες για δράσεις συζητώντας με συμπολίτες μας για ζητήματα που αφορούν τα αδέσποτα και προωθώντας ενδεδειγμένες λύσεις. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε τη σχετική νομοθεσία και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα όλων».