ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Αιγίνιο 25-5-2023
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                        
Δ Η Μ Ο Σ   ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ          

Προγραμματισμός για συνάντηση εκπροσώπων ευρωπαϊκών χωρών στο δήμο Πύδνας- Κολινδρού

       Το Charter of European Rural Communities είναι μια ομάδα αγροτικών Κοινοτήτων/Δήμων. Στην ομάδα αυτή συμμετέχει μία Κοινότητα ή Δήμος από κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ως “διάδοχος” του Δήμου Κολινδρού που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδος, κατόπιν ενεργειών του τότε Δημάρχου αειμνήστου Εμμανουήλ Μπιλιαδέρη.
       Σκοπός του Charter είναι η αλληλογνωριμία όχι μόνον των Δημοτικών Αρχών και παραγόντων αλλά και της νεολαίας των δήμων προς ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία για την προώθηση αγροτικών θεμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
       Συναντήσεις/συνέδρια σε επίπεδο δημάρχων πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά κατ´ έτος, ενώ υπάρχει και αριθμός άλλων συνεδρίων όπου εκπρόσωποι των Κοινοτήτων/Δήμων συγκροτούν ομάδες εργασίας προς μελέτη και επεξεργασία αγροτικών ή άλλων σχετικών θεμάτων.
       Πέρυσι, για πρώτη φορά από την ίδρυση του δήμου Πύδνας- Κολινδρού συμμετείχε Δήμαρχός του σε συνάντηση Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στο Velke Bilovice της Τσεχίας. Μετά από αυτή τη συμμετοχή, πριν λίγες μέρες ο δήμος δέχθηκε πρόταση να διοργανώσει συνάντηση εκπροσώπων χωρών που μετέχουν στο Charter η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Άνοιξη 2025. Η τιμητική αυτή πρόταση έγινε αποδεκτή από το δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

       Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας ανέφερε:
       “Όπως είχα αναφέρει μετά τη συμμετοχή μου στην περσινή συνάντηση Δημάρχων στο Velke Bilovice της Τσεχίας, η εξωστρέφεια συμβάλει στην  προώθηση θεμάτων και στην επίτευξη στόχων. Για το λόγο αυτό επιθυμία και πρόθεσή μας είναι η συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και δραστηριότητες σε πανελλαδικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό, πλέον των άλλων, θα βοηθήσει τους νέους του τόπου μας να ανοίξουν περισσότερο τους ορίζοντές τους προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του δήμου μας. Επιδιώξαμε να γίνει και με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόταση να διοργανώσει ο δήμος μας την Άνοιξη του 2025 συνάντηση εκπροσώπων χωρών που συμμετέχουν στο Charter of European Rural Communities. Η δραστηριότητα αυτή θα αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία τόσο για την ενημέρωση των νέων μας για τις δράσεις του Charter όσο και για τη διαφήμιση του τόπου μας.”