Free cookie consent management tool by TermsFeed Πολωνοί μαθητές ενημερώθηκαν για τουριστικές και περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Κατερίνης – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
29-09-2021

Πολωνοί μαθητές ενημερώθηκαν για τουριστικές και περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Κατερίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος «European Social Fund – Operational Programme Knowledge Education Development, με τίτλο ‘‘ Foreign mobility – an effective tool for the development of key competences of students and staff ”», 34 Πολωνοί μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 16 – 17 ετών, μαζί με 4 εκπαιδευτικούς τους επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κατερίνης και ενημερώθηκαν σε δύο σημαντικούς τομείς δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος. Οι συναντήσεις έγιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν στον τομέα του τουρισμού (Sochaczew Zespol School) από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, καθώς επίσης και στον τομέα του περιβάλλοντος – ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Mogielnica Zespol School) από τον Ειδικό Σύμβουλο, Δαμιανό Καλπακίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Ειδική Σύμβουλος, Μαρία Νταντάμη, αλλά και η Μηχανικός Περιβάλλοντος, Μαρία Τσιόκα, η οποία είναι συνεργάτιδα του Δήμου Κατερίνης στο πρόγραμμα LIFE-IP adaptingr.
Στον τομέα του τουρισμού (Sochaczew Zespol School), η Αντιδήμαρχος, Μαρία Τερζίδου, αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, και σύντομη ενημέρωση γύρω από θέματα και επιμέρους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Κατερίνης, χρησιμοποιώντας μάλιστα βίντεο και φωτογραφίες.
Και στον τομέα του περιβάλλοντος – ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Mogielnica Zespol School), ο Ειδικός Σύμβουλος, Δαμιανός Καλπακίδης, αναφέρθηκε σε δράσεις που έχει ήδη προχωρήσει ο Δήμος Κατερίνης καθώς επίσης και σε δράσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Οι δύο συναντήσεις είχαν βέβαια ως βασικό στόχο την ενημέρωση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών γύρω από θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, όμως, προσέλκυσαν το ευρύτερο ενδιαφέρον των Πολωνών για τον Δήμο Κατερίνης με στόχο την προβολή του Δήμου Κατερίνης στο πλαίσιο ανάδειξης του τοπικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του. Και βέβαια, έδωσαν και το στίγμα ότι η Κατερίνη αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον.
Στο κλείσιμο των εισηγήσεων, η Αντιδήμαρχος Μαρία Τερζίδου και η Ειδική Σύμβουλος Μαρία Νταντάμη, έδωσαν αναμνηστικά δώρα στις εκπαιδευτικούς που ήταν επικεφαλής της πολωνικής αποστολής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται αυτό το διάστημα. 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.