Free cookie consent management tool by TermsFeed Πλήθος κόσμου στην 1η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
08-04-2024

Πλήθος κόσμου στην 1η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό  
Υποβλήθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για υιοθεσίες
Δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος: «Άνθρωποι και ζώα μπορούμε να συμβιώνουμε αρμονικά»
Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Θ. Αναστασιάδης: «Το σύνθημά μας είναι ‘υιοθετώ, δεν αγοράζω’»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στην 1η Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης το πρωί της Κυριακής 7/4 στον Καπνικό Σταθμό με την υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού Πιερίας και την καθοριστική συμβολή των φιλοζωικών σωματείων.
Δεκάδες πολίτες έσπευσαν στο κάλεσμα της αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και επισκέφθηκαν τον χώρο του Καπνικού Σταθμού προκειμένου να γνωρίσουν τους σκύλους που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο και προσφέρονται για υιοθεσία. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο ενώ ήδη έχουν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις ενδιαφέροντος από δημότες που επιθυμούν να αποκτήσουν έναν μικρό τετράποδο φίλο.
Μοναδική υποχρέωση όσων συμμετείχαν στη γιορτή ήταν να φέρουν τουλάχιστον μία συσκευασία ζωοτροφής ή συγκεκριμένα φάρμακα για ζώα.
Η Γιορτή Υιοθεσίας περιλάμβανε επίσης θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις παραμυθιών για παιδιά καθώς και ενημέρωση για τη διαδικασία υιοθεσίας και τις επικείμενες πρωτοβουλίες του δήμου σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων.
Το χώρο του Καπνικού Σταθμού επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος ο οποίος συνεχάρη τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Αναστασιάδη για την εξαιρετική διοργάνωση τονίζοντας, απευθυνόμενος στους επισκέπτες, ότι ένας ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, εκτός των άλλων, είναι ένας δήμος που σέβεται και φροντίζει τα αδέσποτα. «Άνθρωποι και ζώα μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά και προς αυτή την κατεύθυνση εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αυτή η γιορτή να μετατραπεί σε θεσμό.
«Ως Δήμος έχουμε τη χαρά να προωθούμε ένα σύμφωνο συνεργασίας με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, δημιουργώντας μια τράπεζα ζωοτροφών και φαρμάκων. Είναι η πρώτη φιλοζωική δράση που κάναμε εδώ στον Καπνικό Σταθμό, με την παρουσία δημοτών, οικογενειών, επισκεπτών και φιλοζωικών σωματείων, και έπονται πολλές άλλες δράσεις. Φέραμε σκυλάκια από το δημοτικό κυνοκομείο και είμαστε χαρούμενοι που σήμερα έγιναν και οι πρώτες υιοθεσίες ζώων. Το σύνθημά μας είναι: ‘υιοθετώ, δεν αγοράζω’» σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Αναστασιάδης.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Τσολακίδης, μιλώντας εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του γι’ αυτή τη συνεργασία που υπήρξε η αφορμή, όπως είπε, να επισκεφθούν τον Καπνικό Σταθμό και αρκετοί δημότες που δεν είχαν ξαναβρεθεί στους χώρους του.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την πολυετή φιλοζωική τους δράση ο πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αργος» Νικήτας Καταρτζής και η εθελόντρια Κατερίνα Σεβαστιάδου καθώς και η διευθύντρια της Zero Stray Academy Σταματίνα Σταματάκου για την προσφορά 3.000 micro chip και 10 σκάνερ πιστοποίησης.
Τη Γιορτή Υιοθεσίας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η  αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Καρυπίδης, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιάννης Πούλιος, ο αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Στέλιος Χλεμές, ο αντιδημαρχος Δήμου Δέλτα Σπύρος Καρκαμάνης, ο διοικητής του ΓΝ Κατερίνης Γιώργος Χατζηγεωργίου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.
Την εκδήλωση παρουσίασε εθελοντικά η δημοσιογράφος Εύη Μιχωλού.
 

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.