Free cookie consent management tool by TermsFeed Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Αλεξίου «Ελευσίς» Στην Κατερίνη (Καπνικός Σταθμός)- Δευτέρα 15/1 στις 7:00 μ.μ – OlymposPress.gr
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Αλεξίου «Ελευσίς»
Στην Κατερίνη (Καπνικός Σταθμός)- Δευτέρα 15/1 στις 7:00 μ.μ

  Τη Δευτέρα 15  Ιανουαρίου 2024, στις 7:00  το βράδυ, στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, θα παρουσιαστεί η  ποιητική συλλογή «Ελευσίς»  του καθηγητή του Δημόσιου Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , Queens College,  Νίκου Αλεξίου .
  Την παρουσίαση θα χαιρετίσουν οι : Ηλίας Τσολακίδης , εκπρόσωπος ομάδας εθελοντικής δράσης Κατερίνης και  Γρηγόρης Παπαχρήστου,  Πρόεδρος Φεστιβάλ Ολύμπου ,  ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο  δημοσιογράφος-blogger-θεατρικός συγγραφέας Χάρης Μπικηρόπουλος  και ο  ίδιος ο ποιητής.   Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Κώστας Μυστακίδης . Τέλος , η Εστία Πιερίδων Μουσών και συγκεκριμένα τμήμα της Χορωδίας υπό τη Δ/νση του Μαέστρου  Ευθύμη Μαυρίδη  θα παρουσιάσει μουσικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
   Η ποιητική συλλογή «Ελευσίς» σχεδιάστηκε από τον Νίκο Αλεξίου με αφορμή την επιλογή της πόλης της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023. Ο ποιητικός λόγος συνδέεται με τις εικαστικές δημιουργίες ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ της Κατερίνας Σαμαρά σε μια διαλεκτική σύνθεση παράλληλης διαχρονικής διαδρομής .
                                                Ο Νίκος Αλεξίου
  Ο Νίκος Αλεξίου γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και εργάστηκε σε διάφορα επαγγέλματα . Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 , μετέβη στη Νέα Υόρκη για ανώτερες σπουδές στην Κοινωνιολογία . Από το 1990 διδάσκει στο Queens College , του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY) . Έχει διακριθεί με το βραβείο President’s Award for Excellence in Teaching, και τα ακαδημαικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν  τους τομείς κοινωνιολογικής και πολιτικής θεωρίας και έρευνας , καθώς και θέματα που αφορούν τους Έλληνες της Αμερικής . Είναι ιδρυτής / διευθυντής του πρώτου Αρχείου  Προφορικής Ιστορίας των Ελλήνων της Νέας Υόρκης , καθώς και της ΕλληνοΑμερικανικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Ελληνισμού (Hellenic American Project, QC). Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα επτά ποιητικές του συλλογές . Επίσης , ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και αμερικανικά περιοδικά και ανθολογίες. Είναι αντεπιστέλον μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων της Νέας Υόρκης.
Θεοχάρης Ε. Μπικηρόπουλος
  O δημοσιογράφος, blogger, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στο Villigen (Στουτγκάρδη) της Γερμανίας. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1992 και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δέκα τρία βιβλία, ενώ πολλές είναι οι συμμετοχές του σε συλλογικές εκδόσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία. Εργάσθηκε σε τοπικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και ως ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ. Ιδρυτής της εφημερίδας «Επιλογές της Κατερίνης», υπεύθυνος έκδοσης των περιοδικών WEEK, MUST και εκδότης του πρωτοποριακού περιοδικού «MUST-4 Εποχές», τη δεκαετία του ΄90.
  Από το 2004 ως τον Ιανουάριο του 2008, διετέλεσε υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, όπου παράλληλα διετέλεσε διευθυντής πολιτικού γραφείου Υφυπουργού. Από το 2010 κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Τιμήθηκε από το Δήμο Κατερίνης στις 22/7/2006 για την προσφορά με το έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα. Ιδρυτικό μέλος και τ. αντιπρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας. Διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου 2016 και μέλος της κριτικής επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2017, του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης. Από το 2008, ζει και εργάζεται στην Κατερίνη.
                                       Κώστας Μυστακίδης
Ηθοποιός, σκηνοθέτης, ιδιοκτήτης θεάτρου Μω Κατερίνη.
Πτυχιούχος ΚΘΒΕ.
Πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Ολύμπου.
Καθηγητής θεατρικής παιδείας Α/θμιας εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.