Ο Χρήστος Τζιουβάρας είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΡΑΞΕΙΣ για την Μακεδονία» του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Χρήστου Παπαστεργίου.
Είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π.Θ. και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην «Οικονομία και Πολιτική της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και στην «Αστική Ανάπλαση και Ανάπτυξη» του τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Υπήρξε δύο φορές υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δίου – Ολύμπου από όπου και κατάγεται (Παντελεήμονας – Πλαταμώνας), ενώ επίσης διετέλεσε και Αναπληρωτής Γραμματέας και στην συνέχεια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας.
Μέσα από τις παρεμβάσεις του συχνά τονίζει τον καταλυτικό και συντονιστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Περιφέρεια για την ζωή μας, κι αυτό – όπως εξηγεί – συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους:
Ο πρώτος γιατί η Περιφέρεια λειτουργεί με έναν οργανικό – συνολικό τρόπο όπου για να ενισχυθεί ο κάθε Νομός – και η Πιερία συγκεκριμένα – πρέπει να ενισχυθεί η Περιφέρεια στο σύνολό της, και συγχρόνως να φροντίζει ώστε αυτήν η ενδυνάμωση να γίνεται με ένα ισόρροπο τρόπο που να επωφελείται κάθε γωνιά της Περιφέρειας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος –όπως μας λέει – που Περιφερειακό Συμβούλιο υπάρχει μόνο για το σύνολο της Περιφέρειας και όχι για κάθε Νομό ξεχωριστά.
Ο δεύτερος, γιατί η Ανάπτυξη δεν είναι ένας «δρόμος» που έχει τέρμα και απλά πρέπει να τον διανύσουμε έχοντας την δυνατότητα να καθυστερούμε, αλλά μάλλον ένας «αγώνας δρόμου» μέσα σε ένα ανταγωνιστικό και συνεχώς εξελισσόμενο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Περιβάλλον, που σημαίνει ότι, όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας, αλλά και σε κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να γινόμαστε καλύτεροι.
Γι’ αυτό και στον συνδυασμό «ΠΡΑΞΕΙΣ για την Μακεδονία» λέμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν αντέχει άλλη μία χαμένη ευκαιρία. Και για να μη χαθεί άλλος χρόνος με συνέπεια να φεύγουν τα παιδιά μας και εμείς που μένουμε να χάνουμε κομμάτια από την ζωή μας, απαιτούνται Πράξεις. Πράξεις όμως είναι το Σχέδιο, και Σχέδιο σημαίνει αξιοποίηση της Γνώσης.
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αυτό το Σχέδιο δεν το κάνουμε ποτέ και συνεχώς χάνουμε χρόνο.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι σε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό κόσμο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανοιχτή και η γνώση, αρκεί να αποφασίσουμε να εργαστούμε ώστε να την αξιοποιήσουμε. Και αυτήν μπορούμε να την βρούμε κυρίως σε τέσσερα σημεία: Στο Πανεπιστήμιο, σε φορείς (πολιτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς κλπ), σε καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί ανά τον κόσμο, αλλά και στην κοινωνία που ζει και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου ξεχωριστά.
ΣΧΕΔΙΟ, λοιπόν, που θα συνοδεύεται από στρατηγική και στόχευση με σωστή αξιοποίηση των εργαλείων που μας παρέχονται (χρηματοδοτικών, θεσμικών, νομικών, χωροταξικών και άλλων) ώστε να αποδώσουν καρπούς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κάθε Νομός ξεχωριστά είναι αυτό που εισηγείται ο Χρήστος Τζιουβάρας με την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!