Την Πρωτομαγιά στις12:31, λάβαμε στα κινητά μας τηλέφωνα ένα sms από κάποιον Χρήστο Αντωνίου με το ακόλουθο περιεχόμενο, ακριβώς όπως εμφανίστηκε στην οθόνη του κινητού:

«Ενημερωτικο ΕΛΜΕ:Μετά την εκδοση της αποφασης του Πρωτοδικειου Κατερινης -τηνΤριτη 3-5-2022 18:30 -5ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΔΣ με θεμα: Ορισμος ημερομηνιας εκλογων για ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΝΤ ΑΔΕΔΥ».

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, ύστερα από αίτημα των πέντε (5) κομματικών εκπροσώπων (Χρήστου Αντωνίου, Μιχάλη Ντελή, Στέργιου Τόκα, Στάθη Συμεωνίδη και Νίκου Γκούνη), την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία το Πρωτοδικείο:

«ΔΙΟΡΙΖΕΙ προσωρινά, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης, προσωρινή διοίκηση του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας» αποτελούμενη από τους: α. Χρήστο Αντωνίου του Γεωργίου, β. Μιχαήλ Ντελή του Σωκράτη, γ. Αστέριο Τόκα του Γεωργίου, δ. Ευστάθιο Συμεωνίδη του Πολύχρονη, ε. Νικόλαο Γκούνη του Αριστείδη, στ. Γεώργιο Βαρδακώστα του Βασιλείου και ζ. Δημήτριο Μπουλούμη του Θεοδώρου, με την εξουσία να προβαίνει σε καταβολές για την εξόφληση των ήδη υφιστάμενων στις 31-12-2021 οφειλών του σωματείου, και προσωρινή ελεγκτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: α. Ευαγγελία Πουσπουρίκα του Δημητρίου, β. Δημήτριο Γάτα του Ιωάννη και γ. Αστέριο Τόκα του Ιωάννη, για να προβεί στον κατά το Καταστατικό έλεγχο των καταβολών από την προσωρινή διοίκηση.»

Στην παραπάνω προσωρινή διαταγή δεν αναφέρεται πουθενά ότι τα μέλη της προσωρινής διοίκησης διατηρούν και τα αξιώματα, που είχαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 εκδικάστηκε το αίτημα των πέντε (5) Ομοτράπεζων Εταίρων. Έκτοτε αγνοείται η απόφαση της κ. Πρωτοδίκη. Για να μάθουμε αν εκδόθηκε, μαδάμε την μαργαρίτα: Εκδόθηκε, δεν εκδόθηκε, εκδόθηκε, δεν εκδόθηκε …  

Αν δεν εκδόθηκε, αναρωτήσου για ποιον λόγο. Ένα πουλάκι μας είπε ότι το δικαστήριο δεν ορίζει προσωρινή διοίκηση για έξι (6) μήνες ή όσο βολεύει τον κάθε πρώην. Οι προσωρινές διοικήσεις είναι για έναν, δύο μήνες, μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές.

Αν πάλι εκδόθηκε, τότε γιατί δεν μας κοινοποιήθηκε;

Σε κάθε περίπτωση στην διάρκεια αυτών των τεσσάρων (4) μηνών το προσωρινό Δ.Σ. δεν συγκλήθηκε ούτε μία φορά, δεν συστάθηκε σε σώμα, δεν έγινε κατανομή των αξιωμάτων. Ωστόσο ο πρώην Πρόεδρος Χρήστος Αντωνίου, ο πρώην Αντιπρόεδρος Μιχάλη Ντελής και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Στέργιος Τόκας εξακολούθησαν να έχουν τα μειωμένα ωράρια, που προκύπτουν από τα αξιώματα, που όμως δεν κατέχουν, για καθήκοντα, που ούτως ή άλλως δεν εκτελούν. Και φυσικά όλα αυτά με την ανοχή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεταξίας Τσιαργαλή, όταν κάποιοι συνάδελφοί μας πηγαίνουν μέχρι και σε πέντε (5) σχολεία για να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο μέχρι την τελευταία ώρα.

Επιπλέον, όπως ήδη έχουμε ρωτήσει δημόσια, χωρίς όμως να έχουμε πάρει απάντηση, οι Θεοδώρος Σιαμάγκας, Στέργιος Τόκας και Μαίρη Αρβανίτη εξακολουθούν να έχουν τα προνόμια (π.χ. μειωμένα ωράρια ή συνδικαλιστικές άδειες) λόγω της συμμετοχής τους στην Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας ως Πρόεδρος, Ταμίας και Γενική Γραμματέας αντίστοιχα, όταν οι τελευταίες εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 και το συγκεκριμένο όργανο έχει τριετή θητεία. Και σ’ αυτή την περίπτωση η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεταξία Τσιαργαλή δείχνει περίεργη ανοχή, αφήνοντας από τον Δεκέμβριο και για τέσσερις (4) μήνες τουλάχιστον τους μαθητές της Γ΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Κολινδρού να κάνουν τέσσερις (4) ώρες χημεία προσανατολισμού αντί για έξι (6), αφήνοντας τον κ. Στέργιο Τόκα (ΠΕ04) με μειωμένο ωράριο!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

καλώς ή κακώς εντός των επόμενων εβδομάδων θα κληθείς να εκλέξεις το νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε., καθώς επίσης και τους εκλέκτορες που θα εκλέξουν το Δ.Σ του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Μπορείς να απέχεις και να στείλεις «ένα μήνυμα». Θυμήσου τα προηγούμενα μηνύματα, που έστειλες και την απάντηση που πήρες. Αλήθεια, πήρες απάντηση … δεν πήρες; Διότι εμείς την απάντηση, που πήρες την είχαμε προβλέψει και σε είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί.

Εναλλακτικά, μπορείς να ψηφίσεις μία από τις κομματικές παρατάξεις. Το έχεις ξανακάνει. Απλά αναρωτήσου, αν αξίζει τον κόπο να πετάξεις την ψήφο σου για να συντηρήσεις μία στρεβλή κατάσταση από την οποία οι μόνοι ωφελημένοι είναι κάποιοι ελάχιστοι, που εξαργυρώνουν την ψήφο σου για εσωκομματική ανέλιξη. Εξάλλου οι βουλευτικές εκλογές είναι του χρόνου. Οπότε μην μπερδεύεσαι. Το τι ψηφίζεις στις βουλευτικές εκλογές δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές της Ε.Λ.Μ.Ε.

Η τρίτη σου επιλογή είναι αυτή, που δημιουργήσαμε πριν από 10 χρόνια. Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. Η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, χωρίς κομματικά δεσμά και άλλου είδους εξαρτήσεις. Άλλωστε οι εκλεκτοί συνάδελφοι, που κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας και μας τιμούν με το όνομά τους δίπλα από το δικό μας, ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και όταν έρχεται η ώρα των βουλευτικών ή άλλου είδους εκλογών με πολιτικό περιεχόμενο, ψηφίζουν ό,τι ψηφίζεις κι εσύ.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

δώσε μας τη δύναμη να σε εκπροσωπήσουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπως το κάναμε μέχρι τώρα. Με μαχητικότητα, με αυταπάρνηση, με σεβασμό στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με λάθη, που είναι αναπόφευκτα, όταν κάποιοι τα βάζουν με ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν φοβόμαστε. Απλά συνεχίζουμε.