Επίσκεψη στην Κατερίνη και προσφορά
Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
  Ο διακαής πόθος της ομάδας πρωτοβουλίας της δημιουργία του Αθλητικού Μουσείου Πιερίας και καταγραφής της ιστορίας του Πιερικού, για την εύρεση του πρότυπου δίσκου του ύμνου της αγαπημένης ομάδας της Κατερίνης, υλοποιήθηκε με την επίδοση από τον δημιουργό του εκφραστικού ακούσματος στα μέλη της πρωτοβουλίας.
  Ο καταγόμενος από τον Κούκο Πιερίας, μόνιμος κάτοικος Λάρισας, μουσικοσυνθέτης, Μπάμπης Φωτιάδης, ο οποίος το έτος 1966 μελοποίησε τον ύμνο του Συνδέσμου Φιλάθλων Κατερίνης «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», συναντήθηκε με τους Δημήτρη Αδαμόπουλο και Νικόλαο Ξενίδη-μέλη της πρωτοβουλίας που πρωτοστατούν στην ίδρυση του Μουσείου και στη συγγραφή της εξηντάχρονης διαδρομής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και τους παράδωσε το συλλεκτικό αντίγραφο του δίσκου των σαράντα πέντε στροφών.
  Το μοναδικής αξίας δισκάκι θα αποτελεί μέρος των εκθεμάτων, όταν και άμα οι φορείς της πολιτείας στηρίξουν την προοπτική της δημιουργίας του Αθλητικού Μουσείου Πιερίας.
  Με την παρουσία του μουσικοσυνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού, Μπάμπη Φωτιάδη, διευκρινίστηκε η μέχρι τώρα λανθασμένη εικόνα περί της δήθεν δημιουργίας του ύμνου του ΠΙΕΡΙΚΟΥ από Κύπριο μουσικό.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ
  «Από μικρό παιδί αγαπούσα και υποστήριζα με θέρμη τον ΠΙΕΡΙΚΟ» δήλωσε ο κ. Φωτιάδης. Επισημαίνοντας παράλληλα: «Ως νεαρός μουσικός συνέθεσα τον ύμνο (στίχο και μουσική) και τον ηχογραφήσαμε σε studio της εταιρείας Festival Records της Ομόνοιας σε 2/4 allegro. Τον τραγούδησε ο επίσης Πιεριέας, Δημήτρης Σαρηγιαννίδης και σε δεύτερη φωνή η Μαίρη Μαυρουδή. Σαφώς ένα μουσικό κομμάτι γράφεται σε στιγμές έμπνευσης.
  Πληρώσαμε στο studio εκείνη την εποχή εννιά χιλιάδες δραχμές, για τριακόσια αντίγραφα του δίσκου, τα οποία πουλήσαμε προς τριάντα δραχμές με σκοπό να βγάλουμε τα έξοδα. Μέρος των δίσκων ζήτησαν και αγόρασαν οι φίλαθλοι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που εργαζόταν στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας.
  Μου απέμεινε μόνο ένα αντίγραφο και με πολύ χαρά το παραδίδω στην πρωτοβουλία. Όσο για την πρόσφατη νέα ενορχήστρωση του ύμνου από τους Αρτέμη Κυδωνάκη και Φώτη Μήλιο του συγκροτήματος «Έρως Ελλάς», θεωρώ ότι είναι μια καλή εκτέλεση και τους ευχαριστώ πολύ που δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα του»
  Ολοκληρώνοντας ο μουσικοσυνθέτης, ο οποίος στην καριέρα του συνεργάσθηκε τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό με κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές, Μπάμπης Φωτιάδης, γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει δύο τραγούδια με αναφορά την Πιερία και τα οποία επιθυμεί να ερμηνεύσουν οι Κατερινιώτες καλλιτέχνες, Θάνος Καραθάνος, Γιάννης Ζαζόπουλος και Γιάννης Παπαδόπουλος. Οι τίτλοι των τραγουδιών «Κατερινιώτισα» και «Ο μικρός σταθμός Πλαταμώνα.»
Ή …ΜΠΟΥΤΖΟΥΚΙ  Ή ΜΠΑΛΑ
  Διευκρινίστηκε λοιπόν ποιος είναι ο δημιουργός του ΠΙΕΡΙΚΟΥ ύμνου και ασφαλώς ο κάτοχος και των πνευματικών δικαιωμάτων. Του ανθρώπου που λάτρεψε την ομάδα της Κατερίνης και επιθυμούσε να αγωνιστεί στην ασπρόμαυρη ενδεκάδα. Αλλά λόγω της νυχτερινής του εργασίας ο τότε προπονητής Ντέζο Μπούντζακ του έλεγε χαρακτηριστικά: «Μπάμπη, ή …μπουτζούκι (μπουζούκι), ή μπάλα». Του αγνού φιλάθλου που θαύμαζε τον περίτεχνο ποδοσφαιριστή, Πολυχρόνη Φουλίδη.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
  Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Φωτιάδη, τα μέλη της πρωτοβουλίας  αφού προέτρεψαν τους φορείς της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης να τον τιμήσουν για την συμβολή του μέσω των μουσικών ακουσμάτων στην ταυτότητα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, τόνισαν.
  Δημήτρης Αδαμόπουλος: «Είμαι διπλά ικανοποιημένος, πρώτο γιατί αποκαταστάθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι ο ύμνος γράφτηκε από Κύπριο μουσικό και δεύτερο γιατί γνώρισα αυτόν τον αξιόλογο συμπατριώτη μας μουσικοσυνθέτη. Επίσης είμαι συγκινημένος που ο πολύτιμος αυτός δίσκος πλαισιώνει το υπάρχον πολύτιμο ιστορικό υλικό που πιστεύω σύντομα να τοποθετηθεί στο υπό δημιουργία Αθλητικό Μουσείου της Πιερίας που προσπαθούμε να υλοποιηθεί.»
  Νίκος Ξενίδης: «Ο συγκεκριμένος μουσικός δίσκος για εμένα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα που θα κοσμεί σε περίοπτη θέση το Αθλητικό Μουσείο Πιερίας, για το οποίο προσπαθούμε να υλοποιηθεί. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο στον άνθρωπο που συνέθεσε τον ύμνο, αλλά και για την δωρεάν προσφορά του στην πρωτοβουλία. Εδώ και πενήντα πέντε χρόνια τον ακούμε με την ίδια συγκίνηση. Αξιώθηκα και συνάντησα αυτόν τον αξιόλογο δημιουργό.»  
                                                           ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
  Το ρεπορτάζ αυτό, θεωρώ ότι αποτελεί μιας μορφής παρότρυνση προς τους «αρμοδίους» , ώστε να ευαισθητοποιηθούν προσδίδοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους σε κάποιους που ακόμα επιμένουν ρομαντικά και δεν φείδονται προσφοράς.
    Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης