Μια νέα ανανεωμένη πρόταση
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ… ΑΝΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
  Όταν προδιαγράφεις, σχεδιάζεις και ετοιμάζεις προτάσεις ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και των καθημερινών αναγκών του κοινωνικού συνόλου από μια υπεύθυνη θέση, αλλά διαπιστώνεις όταν αποχωρείς την μη υλοποίηση των επιλογών σου σε βάθος χρόνου, συνήθως επανέρχεσαι επιζητώντας την δικαίωση των στόχων και οραμάτων σου.
  Μάλιστα όταν αγωνιάς για τον τόπο σου και αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και τα προγραμματισθέντα έργα τα οποία έλαβαν την αναλογούσα χρηματοδότηση αλλά έμειναν στις καλένδες από την αδράνεια των αποδεκτών, ως ενεργός πολίτης επιστρέφεις δηλώντας παρών στις εξελίξεις. Επιπρόσθετα όταν την επαναδραστηριοποίηση σου  την επιζητά σημαντικός αριθμός συντοπιτών, η επιλογή δεν έχει πισωγύρισμα.  
  Αυτό είναι το αφήγημα για τον γνωστό εδώ και τριάντα πέντε χρόνια επιχειρηματία στον κατασκευαστικό τομέα και πρώην δημοτικό σύμβουλο την περίοδο 1998-2022 στον τότε Καλλικρατικό Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, Κώστα Μακρή.
  Ο κ. Μακρής που εδράζεται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας όπου και η ιδιαίτερη πατρογονική γη, σταχυολογώντας τα δημοτικά δρώμενα, αποφάσισε να επανέλθει στον αυτοδιοίκητο στίβο σαφώς για να ολοκληρώσει το όραμά του, να συμβάλλει με την εμπειρία του στις προοπτικές ανάπτυξης του νότιου Δήμου της Πιερίας, να καταθέσει μια άλλη φωνή, μια άλλη άποψη.
  Στο καθόλα λογικό ερώτημα με ποιο σχήμα. Ο Κώστας δίνει μια άλλη διάσταση στα προεκλογικά του Δήμου Δίου-Ολύμπου, επισημαίνοντας ότι ενώ αναμένεται και μια νέα πιθανολογούμενη κίνηση, για τον ίδιο όλα είναι ανοικτά. Ακόμα και ως επικεφαλής συνδυασμού, καθώς επίσης και συνεργατική συμπόρευση με ξεκάθαρους ρόλους και ορίζοντα, με προγραμματική δήλωση και κατεύθυνση στη διάρκεια της προσεχούς θητείας των αιρετών του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.
ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΡΑΝΟ ΤΑ ΕΤΗ 1998-2002
  «Το 1998 όταν αναλάβαμε με τον αείμνηστο τότε Δήμαρχο Δημήτριο Βράνο, ξεκινήσαμε την οργάνωση του Ανατολικού Ολύμπου με τα δημοτικά διαμερίσματα, Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας, Παντελεήμονα, Πλαταμώνα, Πόρων, έναν νέο Δήμο που δεν διέθετε ουσιαστικά καμία υποδομή. Κάτι σαν το νιόπαντρο ζευγάρι που δεν έχει ούτε ένα κουτάλι. Ολοκληρώνοντας την τετραετία, το χωροταξικό άρχισε να υλοποιείται. Επίσης αξιοποιήσαμε την περιουσία του Δήμου, επιδείξαμε ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές για την άθληση των νέων, φροντίδα για την τρίτη ηλικία, τουριστικές υποδομές και παρεμβάσεις τα νερά του Ολύμπου να μην τα στερείται κανείς κάτοικος.
  Αλλά το παράπονο μου εκείνης της θητείας. Ενώ προσπάθησα και κατάφερα την έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων για τη δημιουργία πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στην Λεπτοκαρυά, τα διάδοχα συμβούλια αδράνησαν και χάθηκε δυστυχώς το έργο στολίδι για την περιοχή. Ένας από τους λόγους που θέλω να επιστρέψω είναι για να το προσπαθήσω και πάλι.»
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
   Ο κ. Μακρής χωρίς καμιά διάθεση απαξίωσης των όσων ανέλαβαν διαχρονικά τις τύχες του παρολύμπιου Δήμου, καταθέτει την προσωπική του πρόταση με γνώμονα ότι πάντα μετά το καλό είναι το καλύτερο. Μετά τον ικανό ακολουθεί ο ικανότερος.
  Τονίζει: «Είναι πασιφανές ότι το μεγάλο πλεονέκτημα μας είναι ο Όλυμπος και οι πανέμορφες ακτές μας. Συνεχής αξιοποίηση με τις εξελίξεις και επιταγές των καιρών. Παράλληλα ανάδειξη και των παραδοσιακών οικισμών στην παλιά Σκοτίνα, παλιά Βροντού, παλιά Λεπτοκαρυά. Η αδρανοποιημένη σιδηροδρομική γραμμή επίσης να γίνει αξιοποιήσιμη. Επιβάλλεται η βελτίωση του οδικού δικτύου μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων καθώς και του αντίστοιχου παράλληλου δικτύου της εθνικής οδού.
  Ακόμα, οφείλουμε να επιδείξουμε φροντίδα και στους κατοίκους που διαμένουν στις εκτός σχεδίου περιοχές που διαθέτουν βέβαια νόμιμη άδεια Είναι καιρός να δω επιτέλους και μια γεώτρηση από τη ΔΕΑΝΟ, να λειτουργήσει ο βιολογικός της περιοχής, να υλοποιηθεί τάχιστα ο παραλιακός της Λεπτοκαρυάς που χρόνια θυμίζει τριτοκοσμικό πεδίο, να αναδειχθεί συνάμα η τεράστια έκταση του Βαρικού. Αναμφίβολα πρώτη προτεραιότητα και ξεχωριστή φροντίδα για έναν καθαρό πολεοδομικό ιστό και αντίστοιχο περιβάλλον.
  Όσο για τον αρχαιολογικό μας πλούτο, υποχρεούμαστε κα καταθέσουμε  τον δέοντα σεβασμό στο Δίον, τα Λείβηθρα, το Κάστρο Πλαταμώνα και τόσα άλλα που μας καταξιώνουν στην διαδρομή του Ελληνισμού.»
  Ο Κώστας Μακρής της επιχειρηματικότητας, αλλά και με την πολύχρονη εμπειρία στα κοινά μέσω της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηριακών δράσεων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της κοινωνικής ευαισθησίας δηλώνει πλέον ξεκάθαρα τις προθέσεις του.
  Και τις εναποθέτει στην κρίση των πολιτών.
  Η συνέντευξη υλοποιήθηκε στο αίθριο του ξενοδοχείου «OLYMPOS» Λεπτοκαρυάς του Αθανασίου Κατέλα.

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης