Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
06-07-2022

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κατερίνης
– Μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή  40  ηθοποιών, μουσικών & τραγουδιστών!

– Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα 21.00 στο  Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης

Με τον «κουρέα της Σεβίλλης» το κλασικό έργο (κωμική όπερα) του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μετάφραση Τζωρτζίνας Μακρή και διασκευή Χρήστου Σάλτα, μία παιδική παράσταση για μικρούς και….. μεγάλους, συνεχίζεται το καλοκαίρι στην Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού, οι εκδηλώσεις που με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου.    
Το έργο, το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα:21.00, στο ανοικτό θέατρο πάρκου είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης  πλην των  (επιλεγμένων) μουσικών μερών του, που  αποδίδονται στην Ιταλική γλώσσα. Στην γλώσσα δηλαδή που συνέθεσε το έργο ο συνθέτης και που αποδίδονται χωρίς διασκευές και εκπτώσεις  από λυρικούς τραγουδιστές, με μεγάλη εγχώρια και διεθνή καριέρα.
 Η υπόθεση (λιμπρέτο)  του  έργου,  μια πανδαισία θεάματος με την συμμετοχή  40  ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ Μπωμαρσαί. Είναι μια κωμωδία η οποία αφηγείται τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο νέος και πλούσιος κόμης Αλμαβίβα,  προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο  (γιατρός στο επάγγελμα) προορίζει για τον εαυτό του. Έτσι με την βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο, ο κόμης Αλμαβίβα πετυχαίνει τελικά τον σκοπό του. Να παντρευτεί δηλαδή την αγαπημένη του Ροζίνα.
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στα μουσικά της μέρη, με στόχο οι θεατές να απολαύσουν την κωμική πλοκή της υπόθεσης του έργου, αλλά και  το σημαντικότερο, τη μοναδικότητα της τέχνης της όπερας, που δεν είναι άλλη απ’ την αξεπέραστη μουσική της μαγεία!

Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης